fredag, februari 08, 2008

Tjejsnacks maraton

Vecka 6/08 Astrid Lindgren
Har du läst mycket av Astrid Lindgrens böcker och/eller sett många av hennes filmer? Har nog sett en hel del filmer när jag var liten, säkerligen läst en del böcker då med.
Vilken/vilka favoriter har du? Pippi!
Vilken Astrid Lindgren-figur kan du absolut inte med? Hm.....kommer inte på någon just nu.
Vem av Astrid Lindgren-figurerna är du mest lik? Oj, det vet jag inte!
Vem av Astrid Lindgren-figurerna skulle du vilja vara? Varför? Pippis kompis, Annika är det väl hon heter, det hade nog varit skojj!


Vecka 5/08 Mående
Hur mår du idag? Rätt bra, men har haft lite lätt huvudvärk och mensvärk tidigare.
När var du sjuk senast? Varit lite småförkyld i veckan, annars minns jag inte exakt.
Vad är det värsta i sjukdoms/skadeväg du provat på? Provat på...fattar inte riktigt vad som menas, värsta sjukdomen jag haft? Magsjuka är ju aldrig någon höjdare.....
När hade du senast en riktig må-toppen-period? Fysiskt har jag mått rätt bra på senaste.
Vad får dig att må bra? God mat, trevligt umgänge, flyt i livet.....


Vecka 4/08 Favoritprogram
Hur mycket tittar du på TV? Varje dag, ofta flera timmar, men gör oftast något annat samtidigt, typ sitter vid datan, pluggar, äter etc.
Vilken kategori av TV-program föredrar du att titta på? Drama serier
Finns det något du följer du slaviskt? Nja, finns vissa serier jag vill se alla avsnitt av men inte nödvändigtvis första gången dem visas, dvs. finns inte riktigt någon serie där jag sitter bänkad varje vecka nuförtiden. Men nu när LOST kommer igång igen kommer jag nog följa det ganska slaviskt eftersom både jag och pappa ser det. Annars är Las Vegas och Grey’s två serie som är stora favoriter.
När och varför stänger du av TV´n? När det bara är dåliga program, när jag inte orkar/har lust att titta, när jag går och lägger mig, när jag går hemifrån osv.
Skulle du kunna leva utan TV, varför/varför inte? Ja, skulle nog ersätta det med något annat, men jag skulle sakna den.


Vecka 3/08 Din födelsedag
När fyller du år? 27 december
Hur gammal kommer du att bli nästa gång du fyller år? 18 yay!
Hur brukar du fira din födelsedag? Det har varierat väldigt, men senare år ganska lågmält eftersom den ligger så dumt, har firat större senare istället.
Önskar du dig något speciellt i födelsedagspresent? Nästa år vill jag ha en systemkamera tror jag, fast kanske hinner ändra mig.
Kommer du ihåg något som du fick på din förra födelsedag? En Hard Rock t-shirt.


Vecka 2/08 Senaste…
Filmen du såg, var den bra? Det var nog My DNA says I love you på bio, den var bra!
Person du pratade med, om vad? Pappa om nya garderoberna kanske.
Inköpet? Hm...vet inte faktiskt.
Kyssen? Berätta lite? Nyår, med en amerikanare hehe, han var snygg och nyårskyss e ju klassisker så…ja…. ;)
Gången du grät, av vilken anledning? Kanske i måndags på begravningen.


Vecka 1/08 Har du någonsin…
Dejtat en av dina bästa kompisar? Berätta lite, hur gick det? Nja, inte direkt.
Blivit arresterad? Berätta lite? Nej :)
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Berätta lite! Nej det tror jag inte.
Haft ett one night stand? Berätta lite? Nepp.
Busringt till någon, vem och varför? Haha självklart, massa gånger! Det är ju skitskojj! Fast det var mer när man var mindre.


Vecka 52 Nyår
Var och med vilka ska du fira nyår? Vänner i usa.
Har du några nyårslöften, vad? Nja, ska försöka bli bättre på att hålla ordning och reda, äta frukost vid bordet/tvn istället för sängen, äta mer frukt, bär och grönt, ha mer rutiner i vardagen, träna mer, gå upp tidigare på helgen samt gå och lägga mig tidigare på vardagar.
Vad är det bästa som hänt år 2007? Oj vad svårt! Att jag trivs i min nya skola är positivt, att jag fick MVG i geografi a och b är skönt! Att jag fått åka till USA två gånger! Att mamma skaffat hund och nytt hus.
Vad är det sämsta som hänt år 2007? Diverse besvikelser, inget speciellt som jag kan komma ihåg som jättestort.
Vad förväntar du dig av år 2008? Att jag verkligen ska komma igång med träningen och att jag ska lyckas bra i skolan, ha en underbart rolig sommar och få lite mer ordning och reda i vardagen haha ;)


Vecka 51 Julen
Var och med vilka ska du fira jul? I usa med diverse amerikanska vänner.
Köper du mycket julklappar, har du köpt klart eller har du några kvar? Sådär, köper väl till mellan 10 och 15 männsikor varje år, och oftast 1 till varje, max 3 till samma person typ.
Vad önskar du dig i julklapp? Smycken är alltid uppskattat :)
Vad betyder julen för dig? Att vintern för med sig något positivt, det är mysigt och fint med dekorationerna. Trevligt att familjen samlas och att man äter god mat. Tycker om att både köpa julklappar och att få.
Har du gran, vilken sort och när ställer du in/klär den? Vi har haft riktig de senaste åren, har ingen koll på när exakt vi brukar ställa in samt klä den, varierar nog från år till år.


Vecka 50 Säkerhet/djur
Skulle djurpoliser vara bra att ha här i Sverige? Varför/varför inte? Ja, djurens rättigheter är viktiga.
Skulle du kunna tänka dig att bli djurpolis? Varför/varför inte? Nej, gillar inte djur tillräckligt mycket för att vara bra på det.
Har du varit med om något djur som blivit misskött/vanvårdad, berätta kort? Våran hund kommer från en familj som inte riktigt hade koll på hur man behandlar och uppfostrar en hund.
Vad betyder ett djur för dig? Dem är ofta söta, men kan ju vara farliga, ibland ganska hjälplösa mot människans grymhet.
Tycker du att vår djursäkerhet i Sverige är bra? Finns det något som skulle göra den bättre, eller finns det något som du tycker är ren dynga? Jag vet inte hur bra/dålig den är.


Vecka 48 Livsåskådning
Är du religiös, på vilket sätt? Nja man har ju sina tankar om livet och döden osv.
Tror du på övernaturliga krafter och andlighet? Vet inte, att universum ens existerar e ju ”övernaturligt” på nått sätt, men jag vet inte om jag tror på andar men det är väl inte omöjligt att dem finns.
Har du sett/känt av något övernaturligt, vad? Nja har säkert hänt nån konstig sak nån gång men inget speciellt som jag minns.
Hur ställer du dig till fundamentalism inom religion? Det är farligt.
Vad tror du sker efter döden? Hoppas att man får återse sina nära&kära…men tror att vi blir del av jordens massa och kretslopp


Vecka 47 Barndomen
Vad är ditt allra första minne? Det vet jag faktiskt inte, har en del gamla minnen men har ju ingen uppfattning om exakt hur gammal jag var när de olika sakerna hände.
Hur såg din familj ut? Ja, inte till utseendet då förstås ;) Mamma, pappa och två bröder är det jag växte upp med innan mina föräldrar skildes när jag var typ 8.
Vad gillade du att göra när du var liten? Vara ute i regnet, göra små egna tidningar, läsa, spela spel, leka med dockor&barbie...
Hur skulle du beskriva dig själv som barn? Jag var nog ganska blyg och lite ensamvarg men kunde nog vara livlig också.
Kommer du ihåg några viktiga händelser som format dig själv till den du är idag? Nja inte på rak arm….kanske mina föräldrars skilsmässa


Vecka 46 Sömn
Sover du bra på nätterna, eller vad gör du om du inte kan somna/sova? Inte alltid, ligger och tänker för det mesta.
Hur många timmar sover du per natt, vardag/helg? För lite på vardagar, för mycket på helgen, tror jag. Mellan 4 och 7 timmar på vardagar ungefär. På helgen blir det nog 8-12 timmar ungefär.
När går du upp respektive och går och lägger dig vardag/helg? Går och lägger mig nånstans mellan 11 och 1 på vardagar även om jag inte alltid somnar så fort. På helgen varierar det men oftast efter 12.
Snarkar du, talar i sömnen eller kanske t.o.m går i sömnen? Snarkar ibland tror jag.
Sover du ensam i sängen, om inte med vem/vilka? Japp.


Vecka 45 Jämlikhet
Vad är jämlikhet för dig? Att alla blir behandlade lika oavsett kön, religion etc.
Kallar du dig för feminist? Motivera gärna! Japp, jag är tjej och då tycker jag att man ska kalla sig feminist för att göra ett statement att man tror på jämställdhet.
Är det viktigt att det är 50/50 manliga och kvinnliga chefer? Självklart ska kompetens gå först, men med tanke på hur många kompetenta personer av båda könen det finns så borde siffrorna egentliga ligga nånstans där automatiskt…
Har du någon gång blivit diskrimerad på grund av att du är tjej? Säkerligen, ett exempel är att tjejer ofta är korta och killar ofta långa och många grejjer i samhället är anpassat efter långa personer, t.ex. stopp knapparna i en del bussar, stolar osv.
Är det viktigt att föräldrarna delar 50/50 på föräldrarledigheten? Nja, den föräldern som är mest intresserad och engagerad är nog den som är bäst lämpad oavsett vilket kön den personen har. Men jag tycker att den som inte har så mycket i alla fall ska ha en del, kanske minst 20 %.


Vecka 44 Årstiderna
Vilken årstid är den bästa, varför? Våren, allt blommar ut och det är lagom varmt.
Alla årstider har sin charm! Känner du så också, vilken charm har de olika årstiderna? Nja, förstår vad folk menar men kan leva utan den charmen…… Sommaren är varm, vacker och allmänt härlig, man känner sig fri. Våren är otroligt vacker och har en behaglig temperatur. Hösten har fina färger och ofta en trevlig temperatur, sen gillar jag ju regn. Vintern kan vara fin med snön och det är mysigt att vara inne när det är kallt och mörk.
Skulle du kunna leva utan nån årstid, vilken, varför? Ja skulle kunna leva med bara våren, skulle sakna den riktigt varma sommaren, skidåkningen på vintern och färgerna på hösten men jag skulle klara mig bra ändå.
Under vilken årstid fyller du år? Vintern
Hur brukar du bli firad, hur har du kalaset? Har inga jättestarka traditioner, blir ofta middag på restaurang nu på senare år. Kalaset har jag senare, efter jul&nyår är över, väntar ofta till våren/sommaren. Kalas har jag dels med släkt, oftast ett hos pappa och ett hos mamma, samt ett med vänner. Det blir mat och ofta glass till efterrätt. Med kompisarna blir det gärna charader.


Vecka 43
Är det viktigt att man gör något aktivt för att förbättra för miljön? Självklart, alla måste ta sitt ansvar.
När du handlar mat, väljer du då kravmärkta varor framför de som inte är det? Självklart.
Väljer du att åka kollektivt om det finns möjlighet till det dit du ska? Nej, pappa har miljöbil så jag väljer helst det eftersom kollektivtrafiken i Göteborg fungerar så dåligt och jag åker ändå så mycket kollektivt eftersom jag inte har en egen bil.
Vad väljer du helst, nyproducerat eller second hand? Köper nästan aldrig second hand tyvärr, känner inte till någon bra second hand butik i Göteborg. Om det fanns ett bättre utbud här i gbg av second hand kläder, inredningprylar etc. skulle jag absolut köpa mer grejjer på second hand! för miljön?
Kan du ge något tips på vad man kan göra för att förbättra för miljön? Har en massa, är något av en miljökämpe. Men några enkla saker är att stänga av apparater ordentligt, släcka lampor som man inte använder, byta glödlamporna till lågenergilampor, köpa ekologisk mat eller närproducerat, tänka på säsonger när man köper frukt&grönt, skänka pengar till miljörörelser, tvätta full maskin, diska fullmaskin, ta på sig en tröja istället för att höja temperaturen på elementet, källsortera…..


Vecka 42 Relationer
Vem är den människa som du vet att du alltid kan komma till oavsett? Pappa, Niffs, Carita.
Vågar du rangordna dina vänner och bekanta i vilka som betyder mest? Kan man göra det eller inte? Känns inte som om det finns någon anledning till att göra det, alla är speciella och viktiga på olika sätt. Sedan finns det väl alltid en kärna med dem som är allra närmast.
Har du blivit sviken av en vän någon gång? Hur/När? Känns det fortfarande? Japp, flera gånger. En del känns fortfarande. Vill inte berätta mer ingående.
Känner du att du har en bra relation till människor omkring dig? Jo för det mesta.
Vad tror du andra tycker är din bästa/sämsta egenskap? Jag är nog ganska omtänksam och så. Men kan vara en egoistisk bitch ibland.


Vecka 41 Bröst
Kontrollerar du dina bröst ofta själv/går på mammografi när du ska? Kollar väl inte direkt dem själv, har aldrig blivit kallad till mammografi.
Är du orolig för bröstcancer? Nej, inte nu.
Vad är bröst för dig? Något kvinnligt, något man matar sin bebis med, något sexigt, bara en jobbig sak, annat? Kvinnligt.
Är du nöjd med dina bröst, eller skulle du vilja förminska, förstora, annat, varför? Jo dem e rätt lagom.
Dolly Parton har ju försäkrat sina bröst, är det något du skulle kunna göra? Motivera. Nej ser ingen anledning till det.


Vecka 40 Djur
Vad har du för favorit djur? Vovve =)
Vilket djur har du alltid drömt om att få träffa/se i det vilda. Inget speciellt men något stort kattdjur kanske, elle delfin fast det har jag redan sett.
Vad för slags djur skulle du vara om du var ett djur, varför? Ingen aning, vovve i en snäll familj kanske.
Vilket djur är du mest rädd för, varför? Finns väl en hel del djur jag är rädd för, anledning är väl att dem är äckliga eller farliga.
Har du några djur? Vad/vilka? Har en vovve hos mamma, samt extra vovvar i form av mina plusbröders 2 vovvar. Två akvarium hemma.


Vecka 39 Sommaren 2007
Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007? Jag minns de dagarna det var sol =) Minns dem dagar jag seglade samt minisemestern till Kalmar och en del andra roliga saker.
Har du haft en skön sommar? Motivera gärna! Jo den var helt OK, blandade sysselsättningar och umgicks mkt med familjen.
Har du rest något, var? Eller stannat på hemmaplan? Har åkt ut med båten i Göteborgs skärgård, åkte till Kalmar + Helsingör i Augusti. Var i USA i april/maj.
Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg? Jao, det är väl alltid trevligt om vädret tillåter.
Vad är din favoritsyssla på sommaren? Läsa en bra bok, slappa och äta en god picknick, göra roliga utflykter, åka bil med bra musik och ett vackert sommarsverige.


Vecka 38 Yrken/karriär
Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja? Läser samhällsprogrammet på gymnasiet så jag har inte valt yrke än =)
Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte? Har som sagt inte valt än =)
Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera! På min skola trivs jag =)
Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det? Lärare, journalist, sångerska. Lärare är väl klassisk flickdröm, jag har väl alltid tyckt det varit kul att planera osv. Journalist för jag älskar att skriva, sångerska för att jag gillar att sjunga.
Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Som sagt så går jag i skolan =) Men när jag väl skaffar mig ett yrke så vill jag kunna göra det, det är viktigt att utvecklas.
Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen? Som sagt, viktigt att utvecklas. Vill gärna klättra på karriärstegen, är en ambitiös person i allt jag gör.

Inga kommentarer: