tisdag, september 08, 2009

Our love is better then their love

Hejsan! Kom hem från skolan för en stund sen. Jag trodde att vi skulle ha redovisning idag, men jag hade oroat mig i onödan, det är nästa vecka plus att det är inte en sån redovisning som jag trodde. Jag trodde vi skulle få stå där framme med våra powerpointer kopplade till projektor och berätta men vi ska bara lämna in dom och sen väljer han ut exempel typ så kanske man får berätta lite om bilden, svara på frågor typ. Så inte så hemskt som jag trodde hehe. Nu fick jag en vecka till på mig samt möjlighet att diskutera bilderna med läraren, så nu tänkte jag ta om några bilder i helgen om min kära modell ställer upp :) Blir även ledig på torsdag då den lektionen är omgjorde till kurs-ws (typ frivillig lektion där man arbetar självständigt men kan få hjälp, den kan dock bli obligatorisk om man ligger efter eller så). Jag känner inget behov av att gå på den, ställde de frågor jag hade idag. Så min helg börjar när jag slutar imånn, deg!

Igår hade jag Engelska C, vi övade på skimming and scanning, alltså skumläsa texter. Sedan mötte jag pappa och gick och fixade nytt pass och idkort. Han var tvungen att följa med och intyga att jag var jag då jag inte har någon giltig legitimation. Blev ok på bilden, ser inte så glad ut dock. Får ett sms när passet och idkortet är klara så då är det bara att gå dit och hämta, checkt med sms istället för att typ få hem papper, går ju snabbare att få reda på när det är klart liksom :)

Ja sen var det resten av helgen som jag tänkte skriva lite om också. I lördags var det upp vid åtta som gällde, inte kul när man festat kvällen innan. Städa ur farfars lägenhet var det som stod på schemat (han har flyttat till äldreboende). Till en början gick det bra, tog de saker jag ville ha, fick nästan allt jag ville ha, men porslinet jag ville ha och kosta boda ljusstakarna fick mina kusiner men det kändes helt okej. Jag tog mycket ömtåliga grejjer så det var mycket tid som spenderades i köket med att packa in grejjerna i tidningspapper. Bl.a. fick jag en hel del köksgrejjer såsom kastruller, skålar, uppläggningsfat osv. Tog även en del dukar samt kökshanddukar. Sen tog jag vaser, prydnadssaker och lite sånt. Två lampor (minst) och 2 tavlor (minst) blev också mina. Sen tog jag en fin adventsljusstake (elektrisk) och lite annat smått och gott. Kul att få massa minnessaker och en hel del fina saker. Tycker speciellt det är kul med t.ex. kökshanddukarna med vårat efternamn på och ett jättefint fat med min farmors namn på. Efter några timmar var jag rätt trött och det var jobbigt att orka göra något, satte mig i ett rum och läste i farmor/farfars minnesanteckningar, fick bland annat veta att det var sol när min ena kusin fyllde 15 haha :) Vi lyckades även typ pajja hissen så vi fick springa upp och ner i trapporna (han bor högst upp och det är 4 våningar) med tunga grejjer för att hinna få i väg dom till tippen, inte så kul. Sen blev det bulle och sedan gick jag och min kusin ner till matbutiken och mötte upp pappa och brorsan och handlade lunch. Sen gick jag och kusinen hem till henne, tog väl runt en halvtimme. Väl där så lagade hon mat medans jag somnade på hennes spikmatta, så skööönt! Ska snarast köpa en.
Sedan blev det lunch när de andra kom, mums! Sedan fick jag äntligen åka hem och sova några timmar, så skönt! Efter detta blev det att snabbt göra i ordning sig och åka in till stan där middag med släkten på restaurang stod på schemat. Vi åt på en jätte mysig restaurang som hade ett uterum som vi satt i, super trevligt! :) Jag drack cider medans dom andra drack vin, kände att det räckte med massa alkohol sedan dagen innan haha. Jag åt en fiskrätt, den var sådär, var tvungen att peta bort massa räkor men den var rätt okej ändå. Sen blev det kladdkaka med grädde till efterrätt och den var helt underbar! Mums mums mums!
Middagen var mycket trevlig med mycket prat och skratt. Vi lät farfar stå för notan då vi ju ändå hade flyttstädat gratis! Vi tyckte vi var värda det :) Efter detta så åkte jag hem till Jonas och hängde lite, vi var bl.a. ute och tog lite roliga bilder på en lekplats. Sedan åkte jag hem och sussade :) Söndagen var en riktig deg dag, men det kan va gött det med! :)

Nu ska jag fixa lunch och starta en tvättmaskin! Kram!

1 kommentar:

Maria sa...

ja det blir bra =)
hihi längtar!