fredag, september 11, 2009

Fredagstema; 4 saker du måste se i min stad

Denna veckan är Fredagstemat 4 saker du måste i min stad. Maisoui hållet i temat i September.
Blev inget fredagstemat för mig förra veckan pga. tidsbrist samt brist på inspiration/ideér. Men denna veckan är jag med! Min stad är ju Göteborg, och det är svårt att bara välja 4 saker men har gjort mitt bästa för att välja de 4 underbaraste, viktigaste sakerna med Göteborg! Utgick från ett sommarbesök. Är det ett höst/vinter besök skulle jag nog istället rekommendera t.ex. Jul på Liseberg, en lång fika på ett mysigt fik, se en pjäs på stadsteatern, universeum (faktiskt riktigt roligt för både stora och små!), världskulturmuseet, stadsmuseet...

Men här kommer i alla fall 4 måsten i Göteborg på Sommaren!
Skärgården!
Bilderna talar väl för sig själva! Skärgården är underbar, det bästa är att åka ut med en båt och njuta av havet, solen, de vackra vyerna och då och då lägga till, kanske på en öde ö eller i en mysig liten hamn. Men man kan också åka ut med färja eller utflyktsbåtar. Öarna i skärgården är riktigt vackra och mysiga och måste besökas! Akvarell museet i Skärhamn på Tjörn är också ett bra utflyktsmål i skärgården! Hönö och Tjörn är öar som ligger mig vart om hjärtat, samt Flatön (kanske har ni hört visan maj på malö?).



                                                                             Ullevi!
På sommaren kommer det ofta stora artiser och band och spelar på Ullevi. I somras kom t.ex. U2 och Madonna. Själv har jag varit på Robbie Williams på ullevi för några år sedan, det var magiskt! Har även liggat utanför på en filt och lyssnat på Bruce Springsteen. Ett besök på Ullevi när det är en stor konsert är magiskt, underbart, fantastiskt och värt varenda öre! Kommer man till Göteborg på sommaren ska man definitvt kolla upp om man kan se någon konsert på Ullevi under besöket, eller bara gå dit när det är en konsert och sitta utanför och lyssna på musiken och titta på alla människor! Det brukar vara gott om folk utanför och nästan lite partystämning!
Trädgårdsföreningen!
Trädgårdsföreningen är en oas mitt i stan, den ligger mellan nordstan och avenyn. När man går in där så känns det inte längre som man är i stan, men ändå känns det som man är det, svårt att förklara. Men göteborgs Central Park skulle jag kalla trädgårdsföreningen för! Här finns t.ex. fjärilshuset och en massa bra picknick spots! Man kan sitta nere vid kanalen eller hitta sin egen lilla plats, kanske under ett stort träd som ger skugga under heta sommardagar. På kvällen kan man besöka restaurangen och nattklubben Trägårn! Det som gör att jag föredrar trädgårdsföreningen framför t.ex. slottsskogen är att den känns mycket mer mysig och det brukar vara mindre folk. Den är inte lika "öppen" som slotsskogen. Det är lättare att få vara lite i fred. Sen är det väldigt nära till shopping och liknande när man tröttnat på att sola :)
Haga!
Haga är den mysigaste stadsdelen i Göteborg :) Här kan man kolla i små, söta butiker, äta en underbart god och STOR bulle på café husaren eller avnjuta en fika på något av de andra mysiga cafeérna. Man kan också unna sig en skön stund på Hagabadet. I december finns det en mysig julmarknad här.
Lite andra tips;
Landvettersjön, underbart om man gillar att bada i sjöar.
Café Vanilj, ligger nära Domkyrkan och har en supermysig innergård.
Den lilla kurorten, ett litet spa vid Grönsakstorget där man kan få behandlingar till rimliga priser, litet, mysigt och personligt.
VIP-bio på Bergakungen, njut av en drink innan bion och se sen filmen i världens skönaste bio fåtöljer.
Linnégatan, här finns det gott om trevliga fik och restauranger.
Skansen Kronan, njut av den fantastiska utsikten, lovar att den är värd att gå upp i alla trapporna för!
Hamnen, avnjut en glass vid hamnen och kika på Operan som är en väldigt fin byggnad.
Askim, långgrund sandstrand, Göteborgs finaste strand vid havet enligt mig.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med en kväll på Ullevi med en världsartist är magiskt. Jag var på U2 i somras och gud vad bra de var!

Trevlig helg!

Taina sa...

Ojojoj vad många bra tips du kommer med! Jag ska ju till Göteborg nästa vecka och förhoppningsvis hinner jag se annat än bara ett trist konferensrum!

Önskar dig en trevlig helg!

Västmanländskan sa...

Göteborg är ju så himla mysigt. Förut hade jag både min bästis och min syrra där, men de har båda flyttat därifrån. Trist. Men jag brukar i alla falla få åka dit på bokmässan :)

Ebba Christina sa...

Och inte att förglömma Scandinavium. Där var jag för många år sedan på en World Cup i hästhoppning och såg den gudomlige lille Hugo Simon på sin bautastora häst Gladstone. Ha en skön helg..../Ebba

Annika sa...

Massa bra tips om vår fina stad! Ja, en sommarkväll med fint väder och konsert på Ullevi är oslagbart!!

Emmama sa...

Vad KUL att läsa om den stad jag bodde i ett år innan vi flyttade till Skottland. Kanelbullarna är nåt av det jag saknar mest.. :) Kram!

StrandMamman sa...

Aldrig varit i Gborg, men har staden på min "önskereselista"! Tack för alla fina tips!

Lullun sa...

Älskade Göteborg; jo jag har hemlängtan ibland. ;-) Härliga val av ställen. :-)

Anna, Fair and True sa...

Tack för tips! Har inte varit i Göteborgs skärgård men det kommer bli av någon gång, det är jag säker på! Haga besökte jag för första gången nu i somras. Trädgårdsföreningen har jag nog varit men visste inte att det hette så.