måndag, december 31, 2012

År 2012 i listform

1. Hände något i år/gjorde du något i år som aldrig hänt förut?
Jag tog examen från Högskolan! Jag hade också praktik i ca 2 månader och ansvarde för mina egna små evenemang där. Jag tågluffade i Europa. Jag fick mitt första fasta deltidsjobb. Jag gjorde min första tatuering.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Well, jag funderade under nyårsdagen på att ha att vara nykter nästa nyår och på sätt och vis kommer jag nog hålla det, delvis i alla fall. Kommer inte dricka så mycket eftersom jag skall upp tidigt på nyårsdagen för att åka till Fuerteventura.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min bror och svägerska blev föräldrar, kanske inte riktigt räknas som vänner dock.

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, min föredetta styvpappa dog. Han kanske inte stod mig nära längre men det var en stor sorg ändå.

5. Vilka länder besökte du?
Spanien (Gran Canaria), Norge, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Schweiz, Italien, Kroatien och Ungern.

6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Mer pengar haha :) Nej men lite mer kärlek och romantik vore trevligt.

7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
4 september föddes min brorsson, det kommer nog finnas kvar i minnet länge. Kommer nog inte direkt ihåg några specifika datum från tågluffen men den som helhet är ett stort minne. Julafton och min födelsedag är dagar som lätt fastnar på minnet.

8. Vad var din största framgång 2012?
Att jag fick en praktikplats och att jag tog examen. Även att jag klarade av tågluffen på ett bra sätt och verkligen njöt av den. Fick även ett deltidsjobb och det var kul.

9. Största misstaget?
Säger som min tatuering "No Regrets they don't work"

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har varit sjuk ett par gånger men skadat mig har jag väl inte gjort.

11. Bästa köpet?
Interrailkortet!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Att resa utan tvekan!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att få en praktikplats, att åka på tågluffen, att få ett deltidsjobb, att bli faster igen.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
Pitbull - Whistle
Alina Devecerski - Flytta på dej
Marina and The Diamonds musik
Loreen - Euphoria
Vanessa Carlton - I Don't Want to Be a Bride
Taylor Swift - Enchanted

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag tror att jag var gladare under drygt första halvan av året men lite ledsnare mot slutet.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Fotograferat.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit deppig.

18. Hur tillbringade du julen 2012?
Hemma tillsammans med pappa, bror, svägerska och min bedårande brorsson.

19. Blev du kär i år?
Åtminstone förälskad.

20. Favoritprogram på TV?
Nashville, Revenge, Hart of Dixie, Homeland, Hot in Cleveland m.m.

21. Bästa boken du läst i år?
Gillade Finns inte på kartan av Carin Hjulström mycket.

22. Största musikaliska upptäckten?
Luke Bryan.

23. Något du önskade dig och fick?
Jodå, en hel del materiella ting.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Ja, fick ju inte allt på önskelistan såklart :P

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Min familj var här och vi åt middag och tårta.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Lite småresor under hösten hade varit trevligt, lite mer romantik och lite mer roliga jippon med vännerna, och lite bättre ekonomi.

27. Vad fick dig att må bra?
Resor, nära och kära.

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Vet faktiskt inte! Förra året skrev jag Ryan Reynolds och han är fortfarande het!

29. De bästa nya människorna du träffade?
Anton som vi tågluffade med. Mike och Rob som vi couchsurfade hos. Love som vi träffade under resan.

30. Vad har du för nyårslöften inför 2013?
Jobba mer aktivt på att ha ett roligare liv.

onsdag, december 19, 2012

Det lackar mot jul...

Hej!
Jag hoppas att allt är bra med er. Själv har jag idag avklarat de sista julklappsinköpen, eller ja...kanske! Har beställt en grejj från nätet också som jag inte vet hur det blir med så kanske behöver köpa en grejj till. Men allt annat är fixat, var inne i stan med pappa idag. Köpte även träningsskor till mig, barfota skor :) Såna där man stoppar in varje tå i en grej, som en handske. Köpte tå-strumpor också till. Sedan kollade vi julspelet på Götaplatsen, det var bra, mer humor och prat än tidigare är. Det visades också på tre fasade istället för en vilket gjorde det lite roligare och annorlunda! :)
Sedan har jag lagat en förträfflig broccolisoppa och klätt granen. Imorgon blir det jobb, extra långt pass pga. sjuka kollegor, även på fredag blir det ett extra långt pass. Sedan blir det julmys för full rulle för nu är det snart jul! Sedan måste jag börja fundera på packning, skall till Fuerteventura den 1 januari! Men först jul! :)
Förra veckan så var jag på Luciakonsert på Lucia kvällen, det var vackert även om jag inte såg så mycket men jag hörde ju. Sedan var det Varberg i helgen med myskväll på fredagen och sedan julmys på lördagen med bastu, julklappsspel, glögg och fika. Mycket trevligt var det och vi var uppe till efter 2 tjötandes...:) På söndagen åkte jag till min bror vars dotter fyller år på söndag. Hon var väldigt glad över presenterna, men gladast var hon nog över ballongerna som hon lekte med. Hon är en riktig söting alltså! :)
Denna veckan har mest bestått av jobb, med undantag för idag då. Skall vara ledig två veckor över jul&nyår så pengarna behövs. Har pluggat en del också, lite stressigt på den fronten men det löser sig. Har i alla fall kommit in på kurser till våren så då blir det plugg på 100%, så det blir fullt upp!
Har tyvärr inga bilder att bjuda på, men önskar er en fortsatt trevlig vecka!

onsdag, december 12, 2012

Vintersittning och julkonsert

Hej!
Nu har det verkligen blivit julfint här hemma, lite sent omsider för att vara mig kanske :) Men nu är den blinkande lilla granen framme, rummet är skinande rent (nåja, nästan), badrummet är rent och lite pyntat det med. I helgen blir det bastu, glögg och julklappsspel i Varberg, mys!
Så idag har jag ägnat mig åt städande och fixande, tvättande och även lite plugg.
Nu tänkte jag slå in paketen till julklappsspelet och även min brorsdotters paket, hon fyller år den 23e men skall firas nu på söndag. Imorgon skall jag julhandla lite grann och sedan blir det sushi med pappa och hans särbo, efter det skall vi på Luciakonsert, mysigt! :)
 
Helgen bestod av middag och vin med Jonna hemma hos mig på fredagen och sedan åkte jag till Varberg för Vintersittningen. Inledde med att göra i ordning mig och förfesta med Emelie och Therese. Sedan tog vi taxi till Folkets Hus där sittningen skulle vara. Det var fint dekorerat där och det fanns en fotohörna med fotograf och man fick en välkomstdrink. Efter lite mingel var det dags att sätta sig till bords. Det var bordsplacering, eftersom Emelie och Therese går Butikschefsprogrammet så satt jag med dem och andra blivande butikschefer. Middagen var en Italiensk Buffé som var ljuvligt god, mums! :) Vi blev även lite underhållna av två konfrencierer som visade roliga klipp m.m. Lite olika priser delades också ut under kvällen, bl.a. bäst klädda. Efterrätten var chokladmousse med bär, också det gott. Therese gillade det inte så jag fick två ;)
Sedan fortsatte kvällen med dans, mingel och dryck. Det var riktigt bra priser i baren, 30kr för vin/öl/cider. En del tjejer tog av sig skorna, detta gillade jag och hakade på! :)
Hem fick vi skjuts av en granne och sedan blev det lite häng hos en annan granne med tjöt om bl.a. gamla minnen, riktigt roligt!
Dagen efter så begav jag mig mot Göteborg för julkonsert som Stadsmissionen ordnade, det var jättetrevligt även om det inte bara var jullåtar. De hade en solist, hon var jätteduktig men körde mest musikallåtar så det blev inte så mycket jul. Men trevligt och mysigt i alla fall!
Sedan har jag jobbat måndag och tisdag!
 
Bjuder på lite bilder från i lördags och önskar er en fortsatt trevlig vecka!
 
Jag och Therese spexar framför kameran innan sittningen :)

Styrelsen hyllades med lite roliga texter :)

Dansgolvet :)

Vid denna delen av bordet satt det bara killar, och de drack tydligen öl ;)
 
 

torsdag, december 06, 2012

Snö och julstämning

Hej!
Hoppas att allt är bra med er. Själv har jag fått lite julkänsla idag! Sådär så det kittlas i magen ;) Härligt. Det har varit en fin vinterdag idag med sol, jag är i och för sig på jobbet men sitter vid fönstret med en ganska bra utsikt så solen har lyst på mig ändå kan man säga. Snön lyser ju upp också. För min del får det gärna komma lite mer snö så att träden blir vita också. Jag gillar när det är sådär riktigt mycket snö så att allt blir vitt, vitt, vitt. Det blir magiskt och vackert. Jag tycker dock att det är väl kallt ute nu, brrr. Några få minusgrader räcker för mig.
På lördag skall jag på vintersittning i Varberg och jag bävar för att frysa iklädd klänning...Men vi åker nog mestadels taxi så förhoppningsvis blir det inte så farligt. På söndag skall jag på julkonsert i en kyrka i Göteborg, mysigt! Imorgon blir det lite vin på stan, får klura ut någon bra och varm outfit för det ;)
 
På tal om värme så inleder jag året med en resa till Fuerteventura den 1 januari! Åker tidigt på morgonen så blir en lugn nyår för mig med hemgång efter 12-slaget. Skall bli skönt med sol och värme, samt att komma bort och koppla av! :) Inte tänka på skola och jobb. Skall åka med min mamma som fyller 60 en månad senare, så det blir riktigt mysigt. Ser framemot att läsa böcker, äta massa god mat och gå och strosa. Vi skall till en liten hamnstad som verkar mysig och nära den ligger ett naturreservat med sanddynor/strand som skall vara riktigt fint.
 
Annars så kämpar jag på med skola och jobb. Har en hel del att göra i skolan men denna veckan har jag fått en del gjort så det är skönt. Jobbar bara 2 dagar i veckan just nu för det är lågsäsong och vi är ganska många i teamet också. Då får jag mer tid till skola och träning vilket ju är bra men januarilönen lär ju inte bli fet. Men jag skall nog klara mig :) Jag är väldigt nyfiken på vilka kurser jag kommer in på till våren men det är ju någon vecka kvar innan man får veta det.
 
Nu är min rast slut, ha det gött!

måndag, december 03, 2012