torsdag, november 25, 2010

Julfint på bloggen!

Hej! Har försökt göra det lite julmysigt på bloggen, vad tycks?

måndag, november 22, 2010

I'm an alien - Nollning nolltio

Tänkte berätta om min nollning som var en oerhört rolig upplevelse! Nollningen pågick under 4 intensiva dagar och vi var under dessa dagar indelade i lag. Man var indelade klassvis, fast min klass är rätt stor så vi hade flera lag. Varje lag hade en eller flera faddrar, beroende på lagets storlek. Min fadder hette Cecilia, kallades för Cilla och var oerhört snäll, positiv och peppande! :) Vårt lag var ganska litet, en del kom inte och så, men vi var i alla fall 2 killar, en fadder, jag och fyra andra tjejer som alltid var med! Sedan var det några som var med vissa dagar. Vi var ett härligt lag och vi hade blivit tilldelade temat "Space invaders", vi kallade vårat lag för E.T. and friends och var klädda i svart och silver. En hel del folie och silvrigt presentsnöre gick åt kan jag lova! De andra lagens teman var t.ex. Hawaii, hippies, pirater, indianer, hårdrockare och brats.

Första dagen började med att vi möttes på eftermiddag och träffade våra faddrar och lag. Vi hade fått reda på via sms kvällen innan vad vi hade för tema på laget och vem som var vår fadder. Vi började med att snacka ihop oss i laget, fick lite information, pimpade våra kläder lite grann och började fundera ut lagnamn och laglåt. Vi gick sedan i samlad trupp till torget i Varberg för mer information och sedan började lekarna. Vi skulle byta en diskbortse mot något så bra som möjligt, vi fick alltså byta flera gånger för att byta upp oss mer och mer. Vi skulle även fixa en lagsång och ge något fint till domarna. Dessutom skulle vi fixa lagflagga. Under hela nollningen fanns det tre såkallade secret judges, två killar och en tjej. De var väl maskerade och fick inte säga något eller visa miner, dessa skulle man fjäska så mycket som möjligt med. Vi fick bl.a. bytt våran diskbortse till en dubbelcd, hårgele m.m. Väldigt generösa butiker och företagare i Varberg :) Vi fick även bullar till domarna och framkallade en bild på oss själva som vi satte in i en ram som vi sprayade i silver. Jag tycker vi var grymt kreativa med bilden :) Vi fixade även en flagga, en reklam flagga för tre, vi var dock lag två men vi sprayade flaggan och gjorde den fin. Vi sjöng även ihop fem kronor så att vi kunde ta en kundvagn och förvara alla våra grejjer i, haha :) Sedan blev det lite pizza innan vi begav oss mot ett uteställe för en invigningsfest som bjöd på dryck och dans och trevlig stämning! Jag fick skjuts hem av en annan gbgare som hade tagit bilen och var nykter!











Andra dagen var det dags för en massa leker och skojjigheter. Det var en vacker och varm dag, speciellt när man kom undan blåsten. Eftersom vårat lag samt ett annat lag var ganska få denna dag så blev vi ihopslagna, så vi blev spaceindians :) De olika grenarna där vi tävlade och samlade poäng i var bl.a. träskidor som man liksom skulle gå två och två i upp och ner för en kulle, ta på sig kläder ur en väska och ta av sig dom igen, transportera hela laget med hjälp av backar m.m. Vi åt även lunch i solen mellan lekarna. Sedan övade vi på vår lagsång och framträdde inför de andra. Det var roligt att se och höra alla de andras lagsånger! :) Jag tyckte vårt framträdande var riktigt bra, vi bar en bänk som vi hade lite foli runt, bänken skulle vara vårat spaceship haha :) Vi hade lite koreografi till låten och körde sedan vår ramsa samt sjöng I'm an alien när vi bar iväg på bänken :) Lite senare var det eldshow, coolt och mysigt. Sedan grillade vi korv och frös :P På kvällen var det fest på campus, jag var ganska trött så stannade bara en stund, det var ett rockband som uppträdde och så. Fick skjuts till gbg av en tjej med bil som bor utanför gbg så det var riktigt gött! :)





Denna bild var med i Hallands Nyheter, det kom nämligen några och fotade och intervjuade några av oss, bland annat mig haha :) Så här är jag med cidern i högsta hugg ;) I tidningen stod det typ att jag tyckte nollningen var rolig och en bra chans att lära känna alla.

Tredje dagen så var vårt lag lite fler vilket var skojj! Under dagen hade vi skola, en låååång föreläsning men sedan var det bara att tagga till! Vi fick ett papper där det stod en massa saker vi skulle göra för att få poäng. Det var alla möjliga mer eller mindre svåra och galna saker, givetvis med olika mycket poäng. Det mest galna var väl kanske att näcka, ingen i vårt lag gjorde dock det! För att nämna några grejjer så spelade vi brännboll på torget, med typ boll av folie :P Vi frågade efter kondomer, och fick ett gäng :) Jag var faktiskt framme och frågade :P Folk blev lite generade och ville helst inte erkänna att dom hade kondomer på sig! Haha :) Sedan byggde vi sandslott, tog foton med folk med mustasch, gjorde goda gärningar m.m. Mycket handlade om att få andra människor att ställa upp och de flesta var glada och tyckte att vi var roliga! :) Vi fick bl.a. en tröja av moderaternas valstuga haha! På kvällen var det barrunda, vi var på 3 barer och en nattklubb om jag minns rätt. Vi fick något att dricka på varje ställe och så var det två gratis buffér, på ganska tom mage så räckte det med gratisalkoholen samt de ja druckit innan för att jag skulle bli rejält rund under fötterna. Så jag minns inte allt...men vet att jag hade skojj haha! :) Upptäckte bl.a. att en av mina klasskompisar känner en barndomsvän till mig, sen ringde jag väl lite fyllesamtal bl.a. till denna barndomsvän :) Tur att mina goa klasskompisar hade koll på att jag skulle med sista tåget hem och såg till att jag kom på tåget! Hem tog jag mig också, dock ett dyrt telefonsamtal med Linnepinne på hemvägen.

Brännboll!

 
Salsakurs :)

En god gärning :)




Jag och min fadder! :) (smuts på kameralinsen)



Under dag fyra så pågick nollningen enbart på kvällen, i form av en avslutande finsittning. I cocktailklänning och glittrande smycken åkte jag ner till Varberg. Kvällen började med ett glas bubbel och mingel, samt lite fotograferande. Sedan satte vi oss ner och blev serverade vin och tvårättersmiddag. Det var även lite prisutdelning, de lag som fått mest poäng och bästa laglåt :) Även en kille som spelade gitarr och sjöng, med en egen version av Björn Gustavssons Carina Berg låt, så det var rätt skojjsigt :) Efter maten så var det massa dans! Mycket skojj! Min fadder bjöd alla i laget på shots, mycket snällt! :)







 
Nästa år hoppas jag att jag får vara med på nollningen i någon form, vem vet kanske som fadder! ;)

torsdag, november 11, 2010

Busy as a bzzzzbeee

Hejsan! Har verkligen haft fullt upp med skola, projekt vid sidan av skolan, vänner, träning...livet! Men I like it :) Men just nu skulle jag behöva varva ner lite, en ledig dag med lite avkoppling av någon form hade inte varit helt fel menmen, det kommer säkert tid för det snart :) I helgen ska jag leka festfixare, stort 20års partaj för bästa vännen. Ska bli så skojjj! Filmtema och jag ska vara en Charlies Angel, kick ass! :D Har precis satt på den andra Charles Angels filmen för lite hår och smink inspiration, på VHS haha, nostalgi! Kläder har jag redan skaffat, svarta väldigt tighta lackleggings och en svart tubtopp som är cool och lite korsettliknande. Kommer nog knyta en svart sjal i midjan också så leggingsen är så låga och det blev rätt snyggt när jag testade att göra det. Så på fredag åker jag till Tjörn och festen äger rum på lördag kväll.

Jag trivs väldigt bra med min universitets utbildning, jobbade på en mässa på några veckor sedan och det var sååå KUL! Så jag känner att jag valt helt rätt :) Trippade runt i högklackat, pennkjol, skjorta och kavaj och kände att shit för några år sedan var detta min dröm, snygga kläder och ett eventjobb! :) Har hittills läst två kurser, Event som upplevelseproduktion och Projektledning för event. Både var roliga, speciellt projektledningen! Nu har jag precis börjat med Redovisning för event och Marknadsföring och sponsring för event, både verkar roliga och spännande! :) Studentlivet är också härligt, även om jag inte bor där jag pluggar så är jag med på en hel del fester och sådant. Vi har även varit ute och käkat samt gått ut och dansat i Göteborg en gång. Skojj skojj! Nollningen var helt underbar, ska nog skriva ett separat inlägg om den nu när fingrarna ändå glöder för en gångs skull!

Ha det gött så kommer jag med en update om hur festen blev efter helgen!

tisdag, november 09, 2010

Tetspilot för smaksatt vispgrädde

Jag har anmält mitt intresse för att bli testpilot för Arlas nya smaksatta vispgrädde! Hur gott och praktiskt låter inte detta? "En svensk klassiker i ny tappning. Nu finns smaksatt vispgrädde i butikernas mejerikylar. Lättvispad, krämig, i smakerna choklad och jordgubb. Smaksatt vispgrädde fungerar på samma sätt som vanlig vispgrädde och är ett utmärkt alternativ till glass, vaniljsås eller sylt. Den fungerar dessutom bra som bas i exempelvis parfait och mousseeller att avnjutas precis som den är."

Anmäl ditt intresse du också! http://smartsontestpilot.se/arla-smaksatt-vispgradde/bli-testpilot/

tisdag, november 02, 2010

Besök på tjörn

Hej! I onsdags efter redovisningen i projektledning begav jag mig mot Tjörn för lite mys med finaste Linn. Vädret var inte på topp men vi hade mysiga dagar ändå. Det är alltid skönt att komma bort lite och ladda batterierna med lite miljöombyte. På onsdagen så planerade vi lite inför Linns 20-års fest, stekte plättar och hade det allmänt trevligt. På torsdagen blev det sovmorgon och sedan blev det photoshoot :) Vi fixade även lite mer inför festen och kikade på utlandsresor! :) På kvällen lagade vi flygande jakob och bakade rulltårta, gott gott! Här kommer lite bilder från photoshooten, har äntligen fått photoshop igen! :)









Gokväll!