tisdag, maj 12, 2009

Ett litet irritationsmoment

Har varit på kören idag, det var trevligt som vanligt men på slutet blev jag lite irriterad på en grej. Dom andra har bestämt att vi ska lägga 50kr var på en blomma till våran ledare. Ingen frågade mig om det var okej, om jag hade 50kr, om jag tyckte det var lagom. Nej det var bara jag kan lägga ut för dig så ger du mig 50kr på torsdag. Jag har inte 50kr till det! Kursen kostar ca 1000kr per termin räcker inte det? Vi är 7 pers som ska betala blomman, alltså blir det 350kr och det måste gå och få tag på en trevlig blomma i en fin kruka för mindre än så! Lägg 15kr var så räcker det till ett biopresentkort. 50kr är nästan 5% av min månadsinkomst, undra om dom andra vill lägga 5% av sin lön!?!? Visst kan jag säga att jag inte vill vara med på blomman eller inte har råd, men hur kul är det? Jag tycker man kan sätta en lite mindre summa från början, tänk på folk som arbetslösa, sjukskrivna etc. Man kan faktiskt tänka till lite..... Jag har en så tajt budget denna månaden att jag inte ens vill tänka på det, så nej jag har inte 50kr till en blomma till någon annan.

lördag, maj 09, 2009

Mattias 19!

Igår var det en liten överraskningsfest för Mattias som nyss fyllt 19! En massa folk väntade i mitt nedsläckta vardagsrum med party poppers. Alla skrek Grattis och sen sjöng vi! =) Han fick även presenter - Lordi affisch, en fisk (rödspätta) och ben&jerry glass. Jag hade gjort tårta och kärleksmums! I tårtan hade vi såna där grejjer som sprutar "eld". Fint :) Dock tog det en stund innan vi fattade hur man gjorde. Kvällen var trevlig. Bl.a. gick Mattias på promenad med fisken :) Vi kollade även på lite av Mysteriet på Greveholm. När det bara var jag, John, Jonas och Jojjo kvar så kollade vi på en dvd från när jag och Jojjo var små och gick på dagis! Så himla roligt att se! Skrattade mycket :) Vi upptäckte även att Jojjo var stor för sin ålder och hade roliga frisyrer hela tiden :) Jag verkade lite trög haha, men eventuellt lite "lill-gammal". Och jag verkade redan vara förtjust i turkost och lila på kläder! :D

Sötaste tjejerna!

Jojjo fick tvätta sig lite i håret efter gräddkrig!

Födelsedagsbarnet tar första biten!




Jag tvingade Matilda&John att sätta sig närmare varandra för bild men Matilda glömde kolla in i kameran ;)







onsdag, maj 06, 2009

Bloggtorka

Här var det inte livat, har varken haft ork eller lust att blogga. Finns säkert en massa att skriva men jag vet inte riktigt var jag ska börja. De senaste veckorna har jag umgåtts med vänner, pluggat, varit ute i solen och sådant. Inte så mycket att berätta om det egentligen. Kanske kan skriva lite om valborg. Var inne i stan med vänner och kollade på coretegén, väldigt snurrigt blev det. Känns som vi sprang över hela stan. Skulle möta folk och sen kunde dom aldrig bestämma sig var dom ville stå och sen höll vi nästan på att missa den, men tillslut fick vi se hela, från grymma platser dessutom. Dock hade jag ingen kamera med mig så det var lite trist.
Efter detta blev det uteservering, jag var något aggressiv denna dag och blev nekade vin för att jag inte hade med mig legget, sur blev jag då. Sen blev det vin ändå och ja sen gick det utför haha :)

Dagen efter blev det kåsjön med de tre J:en. Mycket trevligt att ligga där i solen. Sen på kvällen blev det singstar hos Johanna med folk och sen grillning i prästtjärn, mums! Sen drog vi hem till Johanna för att ha lite efterfest, lite galet blev det men men, that's life.

I lördags var det plugg i solen som gällde för min del. På söndagen blev det massa online spel och lite städning. Igår var det kör, det var kul som vanligt :) Idag har jag kör igen eftersom det är soaré snart. Är dock jättetrött, var i skolan vid 8 imorse för att göra engelska nationella muntligt. Har sedan dess haft ph-samtal och skickat in en svenska uppgift samt rensat i skolmailen då min nästan var överfull. Ska snart göra en liten muntlig engelska redovisning, sen hem! Middag och sen kören typ, jag vill sova! Nu måste jag plugga inför redovisningen.

Vi höres! Ha det gött!