lördag, januari 31, 2009

Godnatt

Hej! Nu ska jag krypa till kojs. Har inte gjort så mycket vettigt idag så på söndag blir det att plugga. Har i alla fall förbrett lite inför morgondagens IKEA besök, mätt och sådant. Ska försöka gå upp tio imånn, måste nämligen duscha och kolla på en dvd innan det är dags för övningskörning och IKEA. Imånn kväll blir det utgång! Hoppas ni får en bra helg! :)

fredag, januari 30, 2009

Fredagstema!

Som idag är; Månadens fynd! Valt av Strandmamman.

Denna månaden har jag fyndat på H&Ms slutrea! Det blev en långtröja/klänning samt en långärmad topp. Jag gick in där med målet att hitta en topp som var lite party och gärna något varmt för eventuella nattklubbs köer. Hittade båda! Det ena är alltså en slags tröja som är sydd mer som en klänning, funkar som båda helt enkelt. Hittade bara en bild på den, kanske inte världens bästa men men, jag försöker väl se ut som en hiphopare =) Det andra är en svart, långärmad tröja, ganska tunn, den är ganska öppen över axlarna "hänger" liksom lite och sen nertill samt vid slutet på ärmarna så är den tajt. Hade ingen bra bild på den där den syns tyvärr. Det var i alla fall ta två reaplagg betala för ett så det blev verkligen billigt! Minns inte exakt men under hundralappen i alla fall! Mycket nöjd med dessa två inköp =)

Andra fredagstema bloggare; Annika, Marianne, Desiree, Petra.

Rolig lista =)

Hittade en gammal lista när jag rensade bland etiketterna :) Meningen är att ni i kommentarerna ska svara vad ni tror/tycker om de olika sakerna när det gäller mig, alltså typ vad ni tror jag gör en fredagskväll osv. Roligt? Tycker jag i alla fall :) Skriver "rätta" svaren om några dagar.

Alkohol:
Klär sig i:
Längd:
Önskar sig:
Gör en fredagskväll:
Är som vän:
Bästa egenskaper:
Sämsta egenskaper:
Är rädd för:
Motto:

torsdag, januari 29, 2009

Lite stressigt imånn

Hej! Idag har jag övningskört, det gick la sådär. Hoppas jag kan somna hyfsat tidigt, var ändå rätt trött förut, måste upp tidigt imånn. Typ 7, halv 8. Måste gå hemifrån strax innan 9 typ.
Sen blir det elevrådsmöte, stressa till kuratorn efter det. Kan inte vara med på hela mötet men bra att vara med en stund i alla fall. Sen blir det la hem och sova haha, nej men förhoppninsgvis plugga och kankse träna :) Snart helg! På fredag vill jag bara vara hemma och slappa, baka en kladdkaka kanske :) Känner inte för att gå på filmfestivalen... På lördag blir det utgång!
Men nej, sova var det. Hörs imånn!

onsdag, januari 28, 2009

Rensa och fixa

Hej! Nu har jag rensat bland scraapbooking grejjer. Inte foton eller dekorationer utan andra saker jag sparat från resor och sånt, t.ex. kvitton, broschyrer osv. Blev en massa mappar :)
Ska nog röja lite på scraapbooking bordet imånn. Har även en anslagstavla där med lite ditten och datten på som inte är till så stor nytta funderar på att hänga en almenacka där istället, en såndär med egna bilder. Måste dock mäta lite för de finns en del fula märken från anslagstavlan. Beställde en till min bror en gång, från extrafilm då var den i foto papper vilket iof. är fint för då har man 12 förstoringar sen men känner lite mer för en i mer vanligt papper, då är det också lättare att skriva upp saker som födelsedagar osv. Nån som vet var man kan beställa sådana?

På tal om rensning så håller jag på och rensar bland etiketter/kategorier här på bloggen, har nämligen lagt till dom i sidan men måste rensa bland alla möjliga etiketter jag använt på gamla inlägg. Ett ganska stort jobb. Kommer inte ha etiketter på alla inlägg men vill kunna hitta speciella inlägg lite lättare och kommer t.ex. ha etiketter som resor, bilder, listor osv. Är på bokstaven C nu i rensningen, fast tar ju bort/ändrar flera etiketter på olika bokstäver när jag går in i ett inlägg med en etikett på en viss bokstav eftersom det oftast finns flera etiketter i samma inlägg, så betar ju av rätt mycket för varje inlägg så förhoppningsvis går det hyfsat fort :) Gör lite varje dag. Hoppas slutresultatet blir bra i alla fall.

Idag har jag inte gjort så mycket, tränat och annars mest slappat. Tvättat lite och så som sagt rensat bland scraapbooking grejjer. Imorgon ska jag försöka göra och bli klar med min lilla uppsats om Laga skifte i historian och börja planera lite matte och franska. Behöver även tvätta. Kanske drar till gymmet en sväng, beroende på när jag stiger upp. Eller så gör jag det på torsdag när pappa jobbar. Detta påminde mig om en grej, jag tänkte skriva upp alla mina friskis besök i år, som en kul grej. Pappa har gjort så i flera år. Måste börja med det innan jag glömmer av hur många gånger jag gått hittills.

Nu tänkte jag kolla systemkameror och skidresor lite grann och sen ska jag nog kolla The City och sen sova.

Kram!

måndag, januari 26, 2009

Försenat Fredagstema; Min farfar

Kör fredagstema såhär lite i efterhand, i fredags var det Min farfar.

Min farfar är nog den far/mor förälder som jag haft mest kontakt med. Mycket pga. att han levt och varit hyfsat frisk länge. Jag skulle nog säga att min farfar är en ganska "enkel man", i positiv bemärkelse. Han bryr sig inte så mycket om materiella ting och har inte spenderat speciellt mycket pengar på sig själv. Han trivs som bäst sittandes i en sol stol när det är sommar. Jag känner ingen vit person som är så brun året runt. Han har solat så mycket att han även är brun på vintern. Han är nog brunare på vintern än vad jag är på sommaren. Från början var han guldsmed men han valde senare att jobba med att klippa gräset m.m. på slottskogsvallen. Han har fått leva och vara pensionär i många år. Idag är han 92år. På senare år har minnet blivit sämre och han har även ramlat och slagit sig några gånger, och blivit liggande hemma på golvet en gång. Hörseln har varit dålig länge. Men han hade en fantastisk konditon länge, den blev väl sämre när han började närma sig 90 ungefär. Än så länge bor han hemma men för tillfället sker väl en liten utredning om han verkligen kan fortsätta med det, just nu är han på sjukhuset.
Men han är fortfarande en glad prick när man träffar honom, han går runt och sjunger för sig själv och tycker om att spela poker. Mina kusiner brukar skoja om att det enda de lärt sig av farfar är; dricka whiskey, spela poker och svära, haha. Ett av mina starkaste minnen av honom som barn är att han brukade sjunga byebyebye....jag trodde såklart att han sjöng bajbajbaj... Nu för tiden är det vanligt att han sjunger "Och så kom det en sjöman, icke han icke han". Han sjunger alltid bara korta bitar ur låtar, gärna samma om och om igen. Vi brukar skojja om att det kommit många sjömän nu.

Jag har fått ha min farfar i livet länge och jag tror att det kommer kännas overkligt när han dör. Tanken på att han ska dö känns overklig, det känns som han är odödlig på något sätt. När den dagen kommer så kommer jag i alla fall sakna honom väldigt mycket. Kommer kännas tomt när man träffar släkten och han inte är med. Kommer kännas konstigt att aldrig åka till hans lägenhet, och tomt när han aldrig kommer hit på middag. Han kommer verkligen vara saknad. Men det är en tröst att veta att han fått leva länge och vara frisk och pigg länge, även om jag självklart hoppas på att få fira hans 100-års dag i framtiden!

Andra fredagstemabloggare: Desiree, Marianne, Annika.

Min helg i ord och bilder

Fredagskvällen inleddes med förfest hos Matilda, som bor ute på landet typ =) Hon hade i alla fall världens sötaste kattungar! Vi gjorde goda drinkar, pratade och kollade lite på Let's Dance. Det var trevligt =) Sedan fick vi springa till tåget, mindre trevligt! Väl inne i stan kollade vi läget vid Razzia, bestämde att vi inte ville dit. Sen letade vi efter BLVD, inte så lätt att hitta! Kö + att vi inte skulle få komma in gratis längre antagligen gjorde att vi drog till Gamle Port. Väl där hade vi kul, jag blev dock lite förföljd av ett gammalt strul och Matilda av en annan snubbe haha. En killkompis räddade dock mig lite från det gamla strulet! =) Det var i alla fall en kul kväll med mycket dans.


Lördagen spenderades sedan med att sova haha. Sedan var det dags att göra i ordning sig och dra till bussen. På bussen satt Ellie och när vi kommit in till stan så bestämde vi oss för att börja kvällen på Gamle Port. Blev varsin Sex on the Beach där! Sedan drog vi vidare till BLVD, fick köa en stund där och väl inne blev det dans och äpple shots. Dom behöver dock verkligen skaffa ventilation på dans golvet, var ju så kvavt att det nästan inte var kul att dansa där! Efter ett tag där drog vi tillbaka till GP. Väl där så blev det en massa dans och vi träffade en del skönt folk.
Sen begav vi oss till busshållplatsen och ställde oss i kön till korvkiosken. Tjötade med en del kul folk i kön och hann trots allt bussen!


Söndagen har inneburit sova, NIP/TUCK och sitta här typ =) Lär väl inte kunna sova på ett tag så de blir väl tv eller bok =)


Hoppas ni haft en bra helg! Här kommer lite blandade bilder!
















onsdag, januari 21, 2009

AJ!

Fan, jag har skadat mig, antagligen på träningen igår. Har svin ont i ryggen och också ont i nacken där jag är superstel. Hoppas att detta går över fort för jag kan ju typ inte göra någonting!
Ska ju ut i helgen så jag måste bli bra snart! Har testat med sån där gel men det funka inte, får se om de funkar med värktablett kanske. Så idag har jag mest varit sängliggande, men ska i alla fall försöka tvätta sen. Igår fick jag mina bilder som sagt, blev nöjd med dem och har sorterat upp dem nu. Började även läsa en ny bok igår, Min förlorade oskuld, den verkar bra, spännande med en gång. Nu pep min mobil så nu ska jag gå och kolla den :) Ha en bra kväll!

tisdag, januari 20, 2009

Ut med julen

Hej! Som ni märker är det nya färger! Julen är utstädad :) Har även bytt ut header, bilder samt uppdaterat listorna. Får se om jag kan klura ut några nya listor :) Ni får gärna säga vad ni tycker, om det är nån färg som inte funkar så bra eller så :) Nu ska jag fixa mig lite innan jag går ner för att hämta upp en massa framkallade bilder. Sen är det days som gäller, dock tycker jag inte alls om handlingarna just nu. Samantha&Lucas kan flytta till andra sidan jorden for all I care och Maggie/Bonnie/Mickey historien är bara pinsamt. Rex&Mimi är dock något spännande. Och något Bo&Hope fan har jag aldrig varit. Men nu får jag nog snabba mig om jag ska hinna :)

Ha en bra dag så hörs vi kanske senare!

söndag, januari 18, 2009

Bilder från barnkalaset =)

Jag med den fina tavlan som jag fick av Thina =)

Sötnosar =)

Hela havet stormar.


Jag och Gigs var sugna på chokladbollar =)






Kramkalas =)

Linn med godispåse och fin,fin tröja =)

Ellie glad över att ha fått napp!

Ellie fiskar!




Tårtan, ett martini glas med lite extra bitar på sidorna.







Thina med fin gest!
















torsdag, januari 15, 2009

Lite trött

Hej! Jag har goda nyheter! Jag kom upp ganska mycket tidigare idag, fråga min inte hur för det vet jag inte men jag lyckades! Är redan trött faktiskt! Tänkte snart börja göra i ordning mig och kanske kolla lite på tv och hoppas att jag somnar ganska snart. Läste ut min bok igår kväll men orkar nog inte börja på någon ny idag. Idag har jag mest slappat, men även tvättat och pluggat.
Har lite kvar på naturkunskapen, blev för trött för att fortsätta men hinner nog det imånn.

Ska vara hos läkaren 10 imånn beroende på vilken tid jag är klar där så har jag nog runt 3-3½ timme att fördriva i allum. Kommer antagligen bli en runda till apoteket, och sen även en sväng till banken och där kan det ju vara en del kö som säkert alla vet...Behöver även köpa lite grejjer, dock har jag glömt av en del haha. Ska i alla fall köpa en dagbok så mycket vet jag. Sen tror jag att jag behövde en anteckningsbok till nått annat men nu har jag ingen aning om vad haha, bra jobbat sparks. Ett tack kort tänkte jag köpa också. Har för mig att det var nått jag behövde på åhlens? Vad sjutton kan det ha varit, fan vad irriterande alltså. Festtopp kanske jag kollar på också. Sportbh, eller sport kläder i allmänt hade inte varit dumt, sen kanske det är någon rea kvar också man vet aldrig! Lunch hade varit bra också, dock lite surt att slänga ut 50 spänn på det när man är själv dessutom, får försöka hitta något billigt. Sen ska jag till skolan en sväng och sen hem och plugga, duscha, äta och fixa mig. Sen blir det utgång!

Nej, sömn var det. Natti!

onsdag, januari 14, 2009

Jävla sömn

Igår gick jag upp lite tidigare än vanligt. Sen övningskörde jag med ny bil och efter det tränade jag danspass och bastade läänge, roligt och skönt. I alla fall sen var jag ju svintrött vid typ halv elva eller nått, dumma jag somnar då i 45 minuter och går sedan upp och fixar lite grejjer, tror ni jag kan sova sen? Nej! Och idag sov jag typ längre än vanligt istället, helvete. På fredag måste jag gå upp typ halv 8 men det vore ju bra om jag sovit ett tag då så jag inte somnar så fort jag kommer hem, fast ska iof. ut så jag kommer antagligen behöva tupplur ändå för jag kommer ju somna sent. Men måste se till att komma upp i tid på lördag! Ikväll måste jag plugga en hel del, naturkunskap, hoppas det inte är för svårt att hitta fakta bara, kan nog vara en rätt kul uppgift annars. Sen får jag väl typ träna lite hemma så jag blir trött :) Ska laga en vegetarisk lasange också, gott gott. Nej nu ska jag nog byta data och sätta igång med naturkunskapen.

Hoppas ni haft en bra dag!

tisdag, januari 13, 2009

Barnkalas/18-års kalas

Jag har sedan länge (vi pratar år) viljat ha ett barnkalas när jag fyller 18. I lördags gick detta av stapeln! Nästan alla som var bjudna kom, tror att det var typ 2st som inte kunde så det var toppen! Det var många som inte kände varandra men det var inte stelt länge! Verkade som om alla kom bra överens och hade roligt! Under dagen var jag stressad, det var mycket att fixa med och egentligen borde jag nog förbrett mer flera dagar innan. Men det lyckas jag typ aldrig med haha, vilket leder till stress +nack/axlar&rygg ont + att jag inte är klar med allt när första gästen kommer. De första gästerna fick fixa med ballonger och underhålla sig själv medans jag sminkade mig haha. Efter en stund när alla fått bål och de flesta kommit var det dags för mingellek. Gästerna var i lag och fick gissa saker om varandra. Det blev jämt så jag fick ha en utslagningsfråga om mig själv, hur många boenden har jag haft? Rätt svar var 9 om jag minns rätt. Efter detta var det dags för skattjakt, då Johanna och Matilda kommit. Dem hittade skatterna ganska fort, så sen fick dem underhålla sig själva medans jag fixade maten vilket tog länrge tid och var jobbigare än jag tänkt mig, köttbullar och stuvade makaroner var ingen bra rätt, det tog för lång tid med makaroner och stuvning. Nästa fest ska jag typ ha nått som går att laga dagen innan :P Sedan var det äntligen dags för mat&vin. Efter detta var jag väl lite lullig och det blev present öppning. Helt underbara paket verkligen!

Detta fick jag;
Svart ram (passar jättebra in i mitt rum)
Lite blandat godis
Såpbubblor (roligt hade vi med dem, och bra rekvisita för bilder)
Rabarber&Jordgubbar (en bok med recept, mums)
"Badsaker" med lite "barntema", det står typ fingerfärg på badskummer och så :)
Lila halsband (plast pärlor)
Silvrigt halsband med en fin berlock (väldigt min stil)
Söta örhängen med blommor som går i rosa
Armband med Antonia samt ett hjärta ingraverat (Tack så hemskt mycket Gigs!, verkligen minne för livet!)
Jättecool tavla som Thina gjort på mig och Robbie (Definitivt minne för livet! Den ska hänga i alla mina framtida hem, även när jag gift mig!)
Mörk choklad, en med hallon och en med apelsin (mina två favorit smaker!)
Ljushållare som det står "Speciell vän" på en sidan och "Glädjeämnen kommer och går men vänskap vara för evigt" (Också minne för livet, så himla fint!)
Sats för att göra egna smycken (Har funderat på att testa detta innan så det ska bli jättekul!)
Recept bok med bara recept med Choklad (Den är tjock och jättefin, omslaget är liksom tjockt och lite mjukt typ, känns väldigt exklusivt)
Champagne glas ("Designer glas", jätte fina, också minne för livet. Champagne glas enligt Linn dock kommer jag nog drick martini och vin ur dem mest, eller kanske drinkar som jag blandar med hjälp av shaker och tillbehör som jag fick på släktkalaset)
Sugrör i plast som känns lite barnsligt typ (kul med presenter på barnkalas temat)
Lypsyl med "smak/doft" (sånt man/jag hade som liten)

Efter present öppningen kanske det var charader? Lite halvlyckat, blev kanske lite rörigt haha. Sen var det väl en del som kanske inte riktigt var vana vid den typen av lappar som jag skriver haha. Sen tror jag det var sätta i vinglaset i antonias hand som också blev lite halvlyckat, det var kul dock. Men att sätta på pappret funkade inte för det var för litet liksom så jag fick ställa mig framför haha. Sen var det nog hela havet stormar, mycket roligt lek! Efter detta var det nog efterrätt, tårta som såg ut som ett martini glas. Sedan var det frågesport, en om mig och en om 90-talet :) Hela kvällen spelades massa 90-tals hits och en del från tidigt 2000-tal.
Kvällen gick fort och det blir lite konstigt när man planerat och sett fram emot så länge! Men det var definitivt ett minne för livet, har massa fina bilder och presenter kvar ju! Det är fortfarande lite stökigt hemma och ballonger överallt. Bild inlägg kommer när jag har fått tag i alla bilder, tog inte så många själv, det var ju ändå min födelsedag liksom :) (Eller ja, mitt firande i alla fall).

Kvällens starkaste minnen;
  • Gigs reaktion när hon insåg att alla andra var "utklädda".
  • När mina vänner dukar av och säger att jag ska sätta mig ner för att jag är full haha.
  • När jag, jojjo och gigs halsade vin haha.
  • När jag, jojjo och gigs dansade loss och sjöng till Spice Girls!
  • När jag nästan vann hela havet stormar.
  • När jag för en gångs skull inte behövde tända och bära in tårtan själv som jag ofta brukar göra. Fina Linn fixade det där, kändes bra!
  • När jag under fråegsporten fick leka en massa med Johannas kamera, haha!

Efter festen stannade Gigs och Krale kvar ett tag, samt Ylva och Emelie som skulle sova över. Alltid trevligt att ligga och slappa och snacka efter en lång, rolig dag!

Nu är alla min 18års firanden slut :( Behöver fler anledningar till fest, det är ju så roligt! Får jag hålla en fest i er ära när ni tar studenten? Haha. Jag bara måste följa min dröm och bli festfixare, detta är mitt kall haha. Nästa år tror jag att jag kör Halloween tema, eller fin middag. Who knows? Kanske både och haha. Nej men seriöst kan man börja ha middagsbjudningar nu? Vuxna har ju det utan anledning, är jag för liten för det?

Tack till alla som kom och tack för alla superfina presenter! Som sagt, bilder kommer :)

Måndag och sjukskriven

Hallu! Jag är sjukskriven nu, vilket i skolvärlden typ betyder jobba hemifrån men det är ändå bättre än att vara i skolan. Min kropp mår bättre av att vara hemma, inte stressa till skolan, inte vara ute i kylan plus att jag tjänar restid, kan även få i mig mer dagsljus och bättre luft (föreläsningssalarna har jättelite dagsljus och vissa klassrum har usel ventilation) vilket för att jag blir piggare och orkar mer. Jag är heller inte gjord för att gå upp 6. Så denna lösningen har massa fördelar och förhoppningsvis börjar jag må bättre snart. Ska på depression utredning på fredag, ska även fixa intyg till skolan då förhoppningsvis. Ska även en sväng till skolan för att träffa skolsköterskan den dagen. Nästa vecka har jag kurator tid och ska även till sjukhuset för att röntgas. Sen har jag tid hos en typ specialist läkare i slutet av veckan, så det är mycket såna besök nu.

Idag har jag i alla fall blivit klar med min svenska rapport, skönt då jag inte tyckte det var så roligt att skriva den. Tänkte strax skriva ett inlägg om barnkalaset jag hade i lördags.

Måste även skriva av mig om en annan grej. Dem gör reklam på tv nu för nån bland skiva, typ absolute hits eller nått. Det är en sån med nummer. Det ska la vara typ de senaste hitsen. Men hitsen på reklamen är från typ i somras? I alla fall en del, typ I kissed a girl och 4 minutes, vem är inte lite trött på dem nu?

Försöker vrida tillbaks mitt dygn också, går sådär. I lördags och söndags var jag ju tvungen att gå upp rätt tidigt men sen i lördags kunde jag ändå inte somna och i söndags sov jag flera timmar på eftermiddagen och flera timmar på kvällen. I natt ska jag försöka läsa mig till sömns :)
Hoppas det funkar! Vore bra om jag kunde somna 3-4 för då kan jag nog orka upp innan 12 imånn och gradvis vrida tillbaka dygnet. På fredag kommer jag behöva gå upp nånstans mellan 7 och 8 typ. I natt såg jag iaf. lite på Golden Globe, tyckte lite synd om Sasha (Borat) som skämtade om finanskrisen, han sa att Madonna hade varit tvungen att göra sig av med en personlig assistent, och typ att våra tankar går till Guy Ritchie, det mottogs inte väl...jag tyckte det var lite roligt :) Relax lite kändisar! Madonna är inte gud liksom.

Nej, skriva barnkalas inlägg var det ja. Natti!

onsdag, januari 07, 2009

Så det kan gå

Inte kunde jag somna igår så det blev ingen skola för mig idag. Hade inga viktiga lektioner direkt. Imånn börjar jag sent, har naturkunskap, svenska och historia. Ska till kuratorn imånn så jag missar mitt ph-samtal men kommer inte åt min skolmail, har mailat min ph på hotmail men är rätt osäker på hennes adress men fick inget felmeddelande (än) i alla fall. Svenska deadlinen är uppskjuten, skönt. Den var idag egentligen. Får väl försöka bli klar med den imånn så den är gjord! Måste verkligen ta tag i matten och naturkunskapen också. Tänkte plocka ihop alla skolsaker nu inför imånn och sedan planera lite inför mitt barnkalas som äger rum på lördag. Imånn tänkte jag hinna med en sväng på allum mellan kuratorn och skolan. Behöver glittrig hårspray nämligen :) Efter skolan blir det att åka till Rusta och inhandla godis till godispåsarna.

Nu ska jag fixa skolsaker och tvätta :)

Kramar!

God natt

Nu tar jag med mig rödvinet och går och försöker sova, jag börjar halv 9 imånn, fy fan.

Den 26 december 2008

Den 26e december började jag firandet av min 18års dag! Några nära vänner, alla 18 eller mer kom hem till mig för lite mat som sedan följdes av min första utgång! Jag bjöd på Tacos och Chokladpaj, mycket gott! Vi pratade och hade det trevligt och sedan fräschade vi upp oss lite för utgång! På bussen in (som vi nästan var helt själva på) spelade vi musik och hade skojj! Sedan gick vi till trägårn där det i princip inte var någon kö, det verkade som om dörrvakten kollade på klockan innan han lät mig gå in trots att klockan ej slagit tolv men han sa inget i alla fall! Väl inne på trägårn blev det massa dans, glada miner och goda drinkar! Jag sa till typ alla att jag fyllde år så jag fick många grattis! :) En fantastisk kväll var det!

Söta Ellie :)Skål vid tolvslaget!

Ellie och Johanna shottade!

Jag var laddad inför utgången!

Gigs också!

Det sjöngs för mig!

Chokladpajen :)

Jag och Carita <3
Lite skeptiska?

Tacos!