lördag, mars 29, 2008

Au revoir!

Hade tänkte berätta om mitt lov, men tiden rinner iväg, taxin kommer klockan 6 på morgonen, alltså om några timmar. Så jag tar det när jag kommer hem!
Nu sticker jag till Frankrike i en vecka för god mat, skidåkning, avslappning och förhoppningsvis sol!
Ni får ha det bäst! När jag kommer tillbaka hoppas jag att det är vår, hihi.
Bjuder på en bild på ett snöigt Sparkling town (egooooo) hehe.


måndag, mars 24, 2008

Det kom ett brev.....

.....ett riktigt brev med frimärke





Och det var från niffs.

Lista

Att göra på lovet -
  • Skriva litteraturanalys
  • Skriva uppsats om konflikten i Israel
  • Räkna matte
  • Städa rummet dvs. sätta in allt i bokhyllorna, sortera upp massa grejjer, lägga upp grejjer på vinden......
  • Fixa badrummet, dvs. lägga in allt i badrumsskåpet + slänga&sortera, och kolla på grejjer till badrummet eventuellt
  • Packa till Frankrike
  • Träna
  • Sortera/rensa mejlboxen
  • Fixa gardeorberna/sortera kläder
  • Göra lite roliga saker som att ha Grey's maraton

torsdag, mars 20, 2008

Sista tillbaka blicken

På morgonen på måndagen hade det snöat, lite förvånad men tyckte det var skönt och mysigt med lite riktig vinter. Dans som vanligt, testade ett nytt fik innan och dem hade goda, prisvärda mackor. Dansen gick la sådär haha. Efter dansen fick jag skjuts hem av pappa, sen var det dusch och efter det Anna Pihl, sedan CSI och sedan hundra höjdare. Har börjat gilla CSI igen efter att ha tröttnat, dock inte New York. (Lite lustigt att det just nu börjar ett CSI avsnitt på tvn som e på). På tisdagen var det skola och sedan kör, vi hoppade solo låtarna eftersom tiden rann iväg hehe. Vi ska sjunga Can't buy me love på soarén, älskar den låten! Ska även sjunga midsommardansen och sommarmarsch, de låtarna var nya för mig men bra de också.
På onsdagen var det skola och sedan åkte jag hem, fick reda på efter att jag kommit hem att basgruppen idag var inställd så mitt lov började igår, skönt. Men känns lite konstigt, det blev så plöstsligt och ja vet inte, den där riktiga nu är det lov känslan har inte kommit. Kanske beror på att jag har mycket plugg att göra, plus att jag är bortrest veckan efter påsklovet så kommer inte vara i skolan, träffa kompisarna och sånt på ett tag nu. Får typ lika långt lov som jullovet vanligtvis är haha. Tränade aerobics på kvällen, dock "ensam" eftersom varken F eller J tränade. Sen var det LOST, ett avsnitt i veckan är för lite!
Idag har jag som sagt varit ledig, inte pluggat ett dugg utan bara slappat, mest suttit vid datorn.
Ska väl försöka läsa lite i min bok sen, så det känns som jag gjort något nyttigt (vi läser bok i svenska just nu). Men det var nog bra att jag slappade idag, samla krafter inför lovet haha, har skit mycket att göra, men det får bli ett separat inlägg.

Over and out.

Ytterligare fortsättning

Senaste helgen åkte jag till mamma, pluspappan hämtade upp mig precis när jag satt och målade naglarna haha, snygg tajming.

Vi käkade tortellini till middag och sen kollade jag och mamma på death at a funeral, den va rolig :) På lördagen sov jag länge och på kvällen var det melodifestivalen som gällde, har ju redan uttryckt mina åsikter om detta i ett tidigare inlägg. Efter det så såg jag och lite andra familjemedlemmar på en film som gick på 4an tror jag, bringing down the house hette den om jag inte minns helt fel, rolig den med.

På söndagen kom min bror och hans tjej på middag, vi åt kalkon, underbart gott.

Till efterrätt blev det glass, brownies (bakade av mig, färdigmix hehe) och grädde.

Det var trevligt och mamma och bror fick sena julklappar/födelsedagspresenter. Bror fick 3 rätt roliga t-shirtar, stod typ "Keep it up champ alcohol is for winners" och "My sister is a top 4 prostitute in all of Kazakstahn". Mamma fick snäckor från usa och hudkräm. Snäckorna har överlevt i resväskan från usa och sedan tappade jag en del av dem när jag gick ner för trappan men de flesta klarade sig som tur var :)

Min brors tjej fick nyss jobb på Lejonet&Björnen så hon hade med sig italiensk choklad med apelsinsmak till mig, wii! Fick skjuts tillbaks till pappa av dem :)

På kvällen blev det agenda som vanligt, hihi.

Fortsättning på tillbakablick

Lördagen den 8 mars har ni sett i bilder, den fylldes av aerobics, bokhyllefixande, melodifestival.....

Den 9 mars var det födeledagsfirande för mej och brorsan som gällde, lax och sedan tårta. Mycket trevligt, fick örhängen, mysteriet på greveholm på dvd, choklad och en liten söt väska.

Brorsan skulle få ramar med foton i av mig, glömde dock beställa fotona haha, men han fick ramarna och ett kort med förklaring och löfte om bilder i framtiden :)

På måndagen var det dans som gällde och ni har ju sett den dagen som EFIT dag så behöver nog inte skriva så mycket mer.

På tisdagen var det skola, försov mig och missade svenskan. På gympan var det beeptest, gick la helt okej. Sedan var det prov i samhällsekonomi och det gick nog rätt bra. Efter det var det kör, tema textlöst på solo låtarna, sjöng Don't leave home (Dido). Hade inte hunnit sjunga igenom riktigt, kunde inte riktigt ta tonerna i refrängen och jag visste ju inte det, borde börjat lägre på versen men men, gick ju okej ändå.

På onsdagen var det naturkunskapsprov, tror de gick bra. På kvällen var det som vanligt aerobics. På torsdagen hade jag utvecklingssamtal och det gick bra och fort, efteråt köpte jag och pappa semlor, unnade mig min efter träningen på kvällen. Gymmade med F&J, pappa jobbade i receptionen så jag stannade kvar på F&S tills han skulle åka hem.

Inget hål här inte

Tänker skriva en liten tillbakablick eftersom jag varit dålig på att uppdatera, kommer dela upp det så det inte blir alltför långt. Det kanske är tråkigt att läsa, men gör inte det då ;)

Skriver för min egen skull och tycker det är tråkigt om det är "ett hål" när man läser gamla inlägg, vill ju komma ihåg vad jag gjort!

Kommer bildspel sen också :)



Börjar med måndagen den 3 mars, då var det skola och dans som gällde. På tisdagen var det skola och kör, tror detta var första gången jag sjöng solo - något som vi ska göra nästan varje gång, dels för att lära oss våga sjunga inför folk och dels för att då kan vi få lite personlig feedback från körledaren. Jag sjöng No frontiers, en av mina favorit låtar, och det gick bra.

På onsdagen var det skola och aerobics, och såklart LOST. På torsdagen hände nog inget speciellt. På fredagen fikade jag med C, det var mysigt. Vi var på ett franskt fik, där en i personalen är väldigt söt och trevlig hehe. Efter vi fikat så gick vi till 7 eleven och C köpte en croissant till mig hehe. Sen åkte jag hem, lyckades missa att hoppa av vagnen, det var mörkt och jag satt väl och tänkte på annat haha, fick gå tbx en hållplats men hann som tur var bussen ändå.



Mer kommer senare.....

Hmmm

Jag är hungrig, vet dock inte vad jag ska äta. Är bara sugen på mackor och det har jag ätit för många av idag. Undra om vi har flygade jabok i frysen, det vore gott.
Hmmm....

Tjejsnacks maraton

Vecka 11/08 Våren

Vad är ett riktigt bra vårtecken? Fågelsång och värme

Känner du av våren på något speciellt sätt, hur? Det är väl när fåglarna börja sjunga och sånt

Har du sett någon vårblomma än, vilken? Ja, men är inte så bra på namn på blommor...

Vad är det sämsta med våren? Att solen står lågt så man får den i ögonen

Vad är det bästa med våren? Värmen


Vecka 10/08 Resor

Vilka länder har du varit i? Usa, Kanada, Norge, Danmark, Lichtenstein, Österrike, Schweiz, Spanien, Italien, Grekland, Tyskland, Holland, England, Sverige.

Vilken är favoritresan? Varför? Svårt att välja, alla skidresor har varit härliga, och alla charterresor. Bilsemestern till Italien var underbar, alla usa resorna har varit toppen, kan som sagt inte välja.

Vad vill du ha ut av din resa? Sola, upptäcka, äventyr? Olika från gång till gång. Sol&bad, avslappning, se nått nytt.....

Vad blir nästa resa? (Behöver inte vara semester, utan var du ska över huvud taget.)Franska alperna om en dryg vecka.

Vad vore den absoluta drömresan? Oj, det vet jag inte. Nya Zeeland vore jättehäftigt, alperna är en drömresa det med. Vill gärna åka till fler städer och platser i USA.

Vecka 9/08 Djur

Har du några djur, ras och vad heter de? Fiskar hos pappa och mamma har en hund, en blandras. Den heter Kita, eller egentligen Nikita, kallas även Chiquita, Tilda och chit chit.

Är det nåt djur du skulle vilja ha, vad? En liten söt vovve ibland haha.

Är det nåt djur du INTE skulle vilja ha, varför? Vill nog inte ha nått annat än hund och fiskar.

Om du fick vara ett djur en dag, vilket, varför just det? Något som kan flyga, kanske något litet som kan spana på folk haha, men inget som riskerar att dö typ en fluga kanske någon smäller till.
Finns det något djur du är rädd för, vilket? Ja, en del insekter samt alla som är farliga.


Vecka 8/08 Bästa/värsta

Minnet? Vet inte...

Resan? Vet inte...

Maträtten? Thaimat, Lasange, Kött med rödvinssås.../Potatismos

Köpet? Min soffa är underbar, flygbiljetter till USA haha.../Säkert en massa grejjer men kommer inte på något just nu.

Egenskapen hos en vän? Omtänksamhet,tålamod,ärlighet/elakhet

Vecka 7/08 Äta ute

Hur ofta äter du mat ute? Det varierar, men fikar en hel del i alla fall.

Vad/vart äter du då helst? Tycker om att pröva nya ställen, men i USA gillar jag mexikanska restauranger och Logan's. I gbg tycker jag mycket om den lilla tavernan samt bryggeriet.

Vad har du på din favoritpizza? Kronärtskocka,köttfärs är gott också.

Provar du ofta nya ställen/maträtter, varför/varför inte? När möjlighet erbjuds, tycker det är spännande att pröva nytt och roligt att hitta nya favoriter.

Går du ofta på café och fikar, vad? Japp, nästan varje måndag innan dansen och sen med vänner ganska ofta. Blir en del mackor och sallader, samt te och godsaker som t.ex. kladddkaka eller kanelbulle.

söndag, mars 16, 2008

EFIT 10/3

Var i skolan så kunde änna inte ta bild varje timme, minns inte exakt klockslagen, men ger er bilderna i ordning i alla fall :)


Skolan börjar snart...
Matteplugg mellan lektioner...
V&D dansar haha, vem sa att skolan var tråkig?
Mcdonalds mat innan danse, inte så smart...
Dags för dans!
Efter dans&dusch mat, hehe.
Ekonomiprovs plugg...
Sova!

Fel låt vann

Jag är irriterad, lägg ner juryn nu! Varför ska några få personer ha mer att säga till om än någon annan? Den svenska folket gillar ska vinna! Helst hade jag sett Rongedal eller BWO som vinnaren, men efter dem så var det Sanna. Jag tror de skulle gå bättre för Sanna i Eurovision än vad det kommer få gör Charlotte, hennes låt är okej men lite tråkig, jag har den i min mp3 och tröttnade verkligen jättefort på den. Nä, jag kommer nog vara sur några dagar. Både jag och mamma trodde att Sanna vunnit innan dem räknade ihop poängen, svin irriterande.
Hoppas de här med jurygrupperna ses över nu. Dessutom tycker jag att en regel borde införas, har man vunnit en gång får man inte vara med mer. Tänk vad mycket det säkert hade betytt för Sanna om hon vann!

lördag, mars 15, 2008

söndag, mars 09, 2008

Pluggreflektioner

  • Söndagkväll, deadline novellanalys
  • Måndag morgon, muntlig redovisning om en organisation (SNF)
  • Måndag eftermiddag, matteprov
  • Måndag eftermiddag, engelskaprov
  • Tisdag eftermiddag, samhällsekonomiprov
  • Onsdag eftermiddag, naturkunskapsprov

Jag borde egentligen gjort mycket mer plugg idag, har bara gjort ca halva novellanalysen. Imorgon kommer min bror och hans tjej hit vid tre och lite senare kommer även min farfar. Målet är att vara klar med novellanalysen innan dess, men jag är även tårtansvarig och lär ju inte gå upp jättetidigt. Vill helst avsluta matten innan men det kan jag nog bara drömma om. När det gäller engelskan behöver jag bara lägga in lite ord i glosprogrammet och öva lite på dem, det kan jag göra imånnkväll. När det gäller matten har jag en liten stund i skolan på måndagen och sen är det inget jätteprov, så det ska nog gå bra. Men det lär bli en hel del plugg imånn. Ekonomiprovet känns ju sådär, lär ju inte orka plugga mycket på det på måndag kväll. Har väl en stund i skolan på tisdagen. Ska försöka skriva ihop en sammanfattning ikväll med det jag tycker är svårast, i alla fall börja på en. Men det är ju så tråkigt gah!

Over and out.

Min dag i bilder

Aerobics Placering av böcker i bokhyllan
Dags att lyfta in allt på rummet
Melodifestivalen Tvätt...


söndag, mars 02, 2008

Tiden går fort

Hallu!

Tänkte berätta lite om min helg. I fredags hade jag som vanligt bara en lektion, skönt. Hade väl tänkt plugga på eftermiddagen men det verkar som jag inte kan göra något vettigt på fredagar, är för trött. Borde nog ta en promenad eller gå till gymmet när jag kommer hem för att få lite energi. I fredags lyckades jag hålla mig vaken i alla fall. Så jag kollade på tv, halvsov väl lite grann. Sen på kvällen tog jag det lugnt och så bakade jag en kladdkaka, gott. Somnade vid soffan vid halv 11 haha. Sen vaknade jag vid 5 men somnade om en stund senare, kunde ju inte gärna gå upp vid den tiden. Fast det borde jag ha gjort för när jag somnar om så efter att ha sovit rätt länge så blir jag seg och får jättesvårt att gå upp sen. Men å andra sidan, om jag går upp så tidigt så orkar jag inte med dagen sen! I alla fall så kom vi iväg vid halv 1, skulle kolla på grejjer till det nymålade badrummet, åkte till Bauhaus, Ikea och hornbach. Självklart var det ingen jackpot direkt, det jag vill ha finns aldrig i princip. Men vi får hoppas att det löser sig, min pluspappa är rätt händig. Sedan tog vi en fika och sen kollade vi på skidkläder. Jag köpte en röd jacka och pappa en svart, sen köpte vi en turkosmössa med gråapäls detaljer som vi ska dela på haha.

Sen åkte vi och handlade lite mat. När vi kom hem började jag tömma mina bokhyllor, oerhört trist och jobbigt, men vissa saker måste man ju göra fast dem är tråkiga. Sen var det middag, lax, gott. Efter det blev det melodifestivalen, en av dem bättre deltävlingarna. Tyckte mycket om Charlottes låt även om jag inte är så förtjust i henne annars. Tyckte det var synd att Calaisa inte gick vidare, även om det inte var deras bästa låt.

Efter melodifestivalen så flyttade vi bokhyllor och sen halvkollade vi lite på lynley, hade sett den förut. Fattar inte varför dem inte repriserar de avsnitt som dem sände vid jul istället!

Min data sladd verkar vara trasig så mitt batteri håller på och dö :( Så jag får skriva klart detta inlägget på den andra datan.

Så, nu är jag tillbaka, hehe. I alla fall så somnade jag väl inte jättetidigt igår, kanske vid 2 tiden eller så. Idag skulle jag och C käkat lite och gott på bio, hade verkligen sett fram emot det. Tjötade med henne en stund i telefon innan jag gick upp. Och vad hände sen? Jo jag blev dålig, jag är så trött på att vara sjuk nu! Blev skitlessen, arg och besviken. Andra söndagen i rad som jag får ställa in planer, jätte trist verkligen. Jag mår bättre nu, tur det i alla fall. Om jag gått upp tidigare kanske jag hade mått bra tidigare och kunnat träffa C, men sånt kan man ju aldrig veta, var uppe en sväng vid 8 och mådde bra då.....
Får försöka träffa C i veckan även om det kanske "bara" blir för en fika.
Så idag har jag inte gjort så mycket, har skrivit en uppsats och det var ganska intressant, handlade om organdonation. Har kollat på agenda som vanligt. Blev jättearg på några som blev intervjuade i ett reportage om bensinskatten. Dem hade typ skrivit på protestlistor, dem säger att dem inte klarar sig utan bilen för dom bor i glesbygden, lägg in en motion till de lokala politikerna om utvidgande av kollektivtrafiken istället för att skriva på protestlista om bensinskatten! Det finns faktiskt bilar som är väldigt bensinsnåla samt bilar som inte drivs av bensin alls. Den ena sa något i stil med att det var att sparka på dem som redan ligger, undrar om hon förstår vad hennes och allas andras bilåkande gör mot naturen? Fattar hon att afrika kommer få ännu värre torka pga. klimatförändringarna? Där kan man snacka om att sparka på dem som ligger. Tycker det var okänsligt och respektlöst och egoistiskt av henne att säga en sådan sak, som om hon inte tänkte på dem som drabbas av hennes bilåkande, hon verkar inte fatta hur bra hon har det! Hon borde vara tacksam att hon ens har en bil. Om hon absolute inte har möjlighet att åka med kollektivtrafiken, samåka eller bytabil får hon väl helt enkelt dra in på andra nöjen för att vara med och rädda jorden! Blir så trött på alla som skiter i växthuseffekten, inklusive flera av mina egna nära&kära.
Jaja nog pratat om den saken. Förra veckan missade jag och tydligen en hel del andra i min klass ekonomiprovet i samhällskunskap. Hoppas verkligen att vi får göra det på WS och inte imånn på lektionen, för då kommer det nog gå dåligt för mig. Har inte haft tid och plugga denna helgen så då får jag klara mig på det lilla jag pluggade förra helgen samt att jag lyssnat och antecknat på föreläsningarna. Får väl skumma igenom häftet innan jag somnar. Borde verkligen gå och lägga mig nu, börjar tidigt imånn, usch!
Har en rätt tugn dag imånn, veckans tyngsta. Men sen är det dans! Innan det blir det nog lite shopping, ska köpa nagellack och kanske kolla på lite kläder.
Hoppas ni får en bra måndag!

lördag, mars 01, 2008

Maybe on thursday

Kommer inte direkt ihåg vad jag gjorde på torsdagen, inget speciellt antar jag. På fredagen tog jag det mest lugnt också, kollade på tv och käkade taco paj. På lördagen när jag vaknade kände jag att förkylningen som jag bärt på brutit ut, antar i alla fall att det var den. Mådde mest illa typ sur i magen pga. halsen under lördagen. Tog det lugnt och kollade på melodifestivalen.
På söndagen mådde jag riktigt dåligt och fick ställa in mitt&min brors lilla födelsedagsfirande, får bli en annan gång. Fortsatte må dåligt på måndagen, även om jag kände mig lite bättre på kvällen, men sen mådde jag uselt på tisdagen igen. På onsdagen frisknade jag till och jag gick tillbaka till skolan på torsdagen. Hade bara en föreläsning på torsdagen, på en halvtimme hehe.
Men kul att träffa mina vänner igen :) Åkte till bokrean på kvällen och sen lagade jag mat, gjorde en sats med köttfärssås och med rotfruktsröra med köttfärs.
Over, and out.