fredag, augusti 31, 2007

Så kan det gå

när den ena bantar och den andra tränar hårt.....

Telfonsamtal mellan mig och mamma -
Jag: Ska jag äta middag?
Mamma: Vi äter när dem kommer hem från träningen så du kan äta med oss
J: Vad ska ni äta då?
M: Blodpudding, äter du det?
J: Blodpudding och...?
M: ...Bacon...
J: Det äter jag inte
M: Finns de nått annat du kan äta istället?
J: Jag kan i och för sig äta ägg..

A new day has come

Jaha, fredag och ledig. Vad ska man hitta på?
Finns massa saker jag borde göra, t.ex. städa, packa, fixa med datan, uppdatera diverse internetsidor, skriva ut grejjer från porten, plugga matte, plugga estetisk verksamhet, ta en promenad, äta nått......
Men inget jag känner för att göra, känner mig allmänt låg.
Kan ju bero på att jag känner lite ångest för det faktum att jag har ett problem som stavas sova, jag somnar typ varje dag efter skolan, mina eftermiddagar och kvällar försvinner i sömn, och jag kan oftast somna hyfsat på kvällen ändå, men detta är inte bra! Det skrämmer mig lite, varför är jag så trött? Varför har jag huvudvärk så ofta? Är jag sjuk?
Känns läskigt.....
Igår sov jag från nån gång vid 3 och sen tills idag vid 11, visst vaknade jag till och från, kanske var uppe nån sväng på kvällen, men hur kan man sova så mycket?
Sover jag dåligt, är det därför jag sover så länge?
Är det bara därför att skolan precis börjat?
Jag vet inte men det känns inte bra!
Jaja, jag borde väl sätta igång med nått så det blir något av denna dagen.

onsdag, augusti 29, 2007

Utmanad

Blev utmanad av härliga Aradil!

Regler: Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg som innehåller åtta fakta eller vanor om en själv. I slutet av inlägget utmanar bloggaren åtta nya personer. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i kommentarrutorna på deras bloggar, så att de vet att de har blivit utmanade.

1. Jag älskar barnmat, såndär på burk, köttbullar med pasta ska det vara.
2. Jag sköljer glas och vattenflaskor i en evighet innan jag fyller dem.
3. Jag skulle nog kunna äta hur mycket choklad som helst, mörk, dyr, billig, mjölkchoklad, olika smaker, twix, geisha, anthon berg, chokladglass....
4. Jag gick ur högstadiet med IG i gympa.
5. Jag läser alldeles för många bloggar.
6. Jag överanalyserar allt.
7. Jag är drottningen av dubbelmoral.
8. Jag älskar att åka på charter.

Nu utmanar jag;
Thina
Niffs
Petra
Maria
Grodan
Lovisa
Candygirl
Jenny

tisdag, augusti 28, 2007

Smart chicks

Hallå!
Nu är jag hemma från skolan och sitter och slappar framför tvn. Idag har jag haft estetisk verksamhet, svenska och idrott. I estetisk verksamhet fick vi en rolig uppgift, vi ska välja ut våra favoriter i olika kategorier t.ex. byggnad, låt och konstnär.
I svenskan skulle vi bara skriva ett brev till läraren så det var inget svårt =)
Dock fick vi reda på att hon vill att vi antecknar för hand på föreläsningarna pga. msn osv. Trist för jag avskyr att anteckna för hand, hade sett fram emot att kunna skriva in såna saker i datan direkt, men men kan ju bli att man får göra det i en del andra ämnen.
I idrotten snackade vi bara lite om betyg och vad vi kommer göra osv. vi fick även skriva ett mejl till honom. Vi fick typ ett schema över vad vi kommer göra under höstterminen, och ett ungefärligt för vårterminen, har ju bara idrott en gång i veckan och bara i ettan, gött!
Men dem sakerna som vi skall göra verkar vara roliga, de flesta iaf. t.ex. frisbee golf, vanlig golf, badminton, klättring, dans, friskis&svettis, fäktning.
Sen är det lite löpning och fotboll och sånt men de mesta e ju bara en gång, skönt.
Känns väldigt annorlunda från högstadiet.
Imånn slutar jag tidigt, skööönt! Har en matte föreläsning, en tema lektion (tror det är i historia) och en engelska lektion.
På fredag är jag förresten ledig, och nästa fredag också! Har nämligen bara en lektion på fredgar och det är språk som vi inte börjar med för om 2 veckor =)

Nu ska jag berätta en rolig sak som hände idag!
Jag och J stod på spårvagnen hem och glömde helt bort att hoppa av vid svingeln, vi fattade typ inte att vi redan var framme förrän det var försent, vi fick åka en hållplats till men hade väldig tur för när vi hoppat av och kommit över till den andra sidan hade 3an precis kommit så jag rusade fram och kollade på tidtabellerna för att se om den stannade vi svingeln och det gjorde den och sen kastade jag mig typ på öppna knappen haha, så vi hann! Och sen hann vi med bussen från svingeln också =)

Jaja, vill ni veta vad jag har för schema? Börjar 8.15 på mån&ons, 8 på tisdagar, 9 på torsdagar och 10.15 på fredagar, har 2-3 lektioner på måndagar, 3 på tisdagar, 3 på onsdagar, 3 på torsdagar och 1 på fredagar. Slutar 15.05 på måndagar, 14.30 på tisdagar, 13.15 på onsdagar, 14.15 på torsdagar och 11.45 på fredagar.
Är väl ganska nöjd med schemat, kunde haft lite mer sovmorgon kanske...hehe.
Men skönt att sluta tidigt på onsdagar och bara ha en lektion på fredagar, dem som läser spanska steg 1 är lediga på fredagar hehe.

Lite senare ska jag övningsköra! Vi hörs!

måndag, augusti 27, 2007

Gokväll

Jag är ganska nyduschad och ska snart stänga ner, ska bara läsa lite bloggar först.
Imånn får jag skjuts till skolan så himla skönt, kan gå upp typ en kvart senare, och det gör mycket på morgonen! Sen att få åka bil till skolan, slippa byta från buss till spårvagn och så är ju skönt!
Gonatt mina kära läsare =)

STOP

Jag borde skriva ihop ett inlägg, har massa att skriva om egentligen men det är liksom som en propp, får inte fram nått, det är bara blandade känslor och tankar och berättelser men det blir inget konkret.
Så det kanske blir lite bloggtorka, vilket vore synd för jag har varit så himla duktig nu i augusti.
Men jag kan iaf. berätta att jag ska börja dansa! Ska dansa street/hiphop med min bästis L, det ska bli jättekul!
Vi ska dansa på torsdagar och har tid för fika innan :)
Blir nog toppen.

EFIT

Idag var det EFIT dag så här komemr bilderna

17:13, vid den här tiden var jag ganska nyss uppstigen (inget skämt) och till frukost blev det vatten, haha.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

18.10, dags för middag - gulasch! Mums!


19:36, la till kontakter för web sms!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

20:46 Hade hittat ett bra dansskole alternativ!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

21:20 Äpplekaka med glass! Mmmmmm.....
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

22:40 Satt och slappade i vardagsrummet och pappa föreslog att jag skulle ta fotot på akvariumet.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

lördag, augusti 25, 2007

Gött

Nu sitter jag här med täcket i soffan med tvn på och datan, har inte tänkt på vad praktiskt det är på morgonen med laptop.

fredag, augusti 24, 2007

Jahaja

Nu sitter min pappa och spelar röj på min laptop, vissa är lättroade.

I don't blame you for being jealous

Hallå!
Idag har det varit en händelserik dag så vi tar allt från början.
Först fick jag åka halv 9 som planerat, åkte ända till heden och satte mej sedan på en bänk i solen och läste gratistidngar och åt äpple, sedan gick jag till skolan.
Insåg ganska snart att jag valt fel kläder, det blev bara varmare och varmare. Jeans, långärmad tröja, kofta och jacka var inte det bästa, även om koftan och jackan redan åkt ner i handväskan var det ändå varmt.
Sen bar det av mot delsjön, det var en del promenerande = jobbigt!
Men sen kom vi fram och blev uppdelade i lag, sedan splittrades vi lite för att gå till lite olika stationer, självklart erkände jag att jag var "lagledare" vilket innebar att jag fick göra först haha, man skulle spinga med en aplesin fastklämd under halsen, hahahaha.
Sen var det dags för att hoppa säck, kändes som jag nästan tappade brallorna hahaha.
Sen skulle man snurra 7 varv med pannan mot en innebandyklubba, hahaha. Jag var chockad över hur snurrig jag blev och så fort jag var klar ramlade jag och sen ramlade jag igen haha, dem motiverade faktiskt leken med att om alla gör bort sig för varandra nu så gör det inget om man gör bort sig i framtiden haha.
Några ramlade, en del sprang åt fel håll och typ in i de andra lagen som kollade på hahahaha.
Sedan var det dags för lite mer "lågmälda" lekar, först skulle vi hålla en volleyboll i luften så länge som möjligt och dem räknade hur många personer som nuddade den, vi var stolta med vårat 11......tills vi fick reda på att dem som var bäst hade fått 104!! Dem körde nog nån annan taktik, typ kastade den försiktigt till den bredvid eller nått, vi körde lite mer vilt som en match eller något haha.
Sen var det dags att gissa personen hehe, vi fick se delar av bilder och så var det olika poäng nivåer, det var mycket bilder på partiledare och sånt.
Sedan tog vi oss fram genom att förflytta backar och sedan var det dags för att gissa artisten när vi fick höra låtnamnet. Alla aktiviterna var roliga och dagen var superkul! Ofta är det så mycket sportiga grejjer på såna här dagar, men idag var det en skön mix, gött.
Sedan fick vi mackor, mycket mysko mackor. Det vr liksom tradtionellt pålägg som ost,skinka,paprika,gurka och sen mimosa sallad, ärter och smörgåsgurka! En väldigt konstig kombination, dock ätbar.
Enligt rapproter kom vårat lag sist hahaha, kanske inte så konstigt med tanke på volleybolllen, hehe.
Sen var det tbx till skolan igen, typ genomsvett hehe.
Utdelning av datorerna (sitter med min splitternya laptop utomhus nu) och sedan fick vi gå hem, jag fick gå vägen via bion och hämta ut biobiljetter och sedan gick jag till heden och tog fel buss, haha. Tog kanske runt 10minuter längre hem så det var ingen större fara, men lite irriterande ändå.
Sen kom jag alltså hem och svidade om till en klänning, lite senare blir det en snabbdusch men ingen idé medans det fortfarande är hyfsat varmt ute tänkte jag, så det får bli mot kvällen till.
Imånn blir det bio och fika i hamnen med pappa.
I helgen får vi se vad som händer.
Nästa vecka är det vanlig vecka så då börjar vi väl plugga lite och kommer in i skolan mer.
Vi höres senare!

KRAM!

torsdag, augusti 23, 2007

Arg

Imånn börjar jag 9.30, en halvtimme senare än vad jag börjat de senaste dagarna, men ändå kan jag bara åka en kvart senare! Jag blir så irriterad, kollektivtrafiken i göteborgsregionen SUGER! Jag vet att det bara är en kvart och att det är ett I - lands problem men jag blir så irriterad, för kollektivtrafkien marknadsförs som något jättebra. Ge mig en anledning till att inte köpa bil så fort jag bara kan!
Jag vart redan irriterad från början av att vagnarna går så sällan att jag måste åka ca 45minuter innan skolan börjar, istället för 30 som jag kunnat om vagnarna gått oftare! Hade bussar/vagnar gått oftare hade jag imånn kunnat åka klockan nio! Det är en hel halvtimme senare än vad jag nu får åka. Det stora problemet för mig är att jag får en massa dö tid och det finns inget trevligt ställe att promenera i området, det finns heller inte speciellt mycket affärer i området, och eftersom jag har varken skåp eller data än så vill jag inte sitta och hänga i skolan heller, så det blir väl att försöka bränna tiden med att gå saaakta.
Om jag hade haft bil att jag också kunnat åka vid 9.
Nej nu ska jag gå och lägga mig, eftersom jag ju måste gå upp redan vid 7 imånn, tack vare kollektivtrafiken!

måndag, augusti 20, 2007

You could but you'd be wrong

Handsome man med Robbie Wliiams, är feel good musik på hög nivå.
ÄLSKA, ÄLSKA, ÄLSKA!

"If you drop me I'll fall to pieces on ya
If you don't see me I don't exist"

Blandade känslor

Så har man alltså börjat gymnasie4t idag, det gick väl bra.
Känslorna nu är väldigt blandade ibland tycker jag att det känns roligt, ibland nästan helt tvärtom, ibland får jag ångest och känner paniken komma krypande, ska försöka ta en dag i taget men vill bara att dem här första veckorna ska vara överstökade, att jag ska ha hittat min trygghet osv.
Det jobbiga är att när jag får viss typ av ångest så påminner det något så enormt om den ångest och maktlöshet jag kände i USA, och det är nått jag inte kan hantera.
Det sköljer över mig och det gör så ont, det är sår som fortfarande är väldigt öppna.
När jag får viss typ av ångest så är jag med hela min själ där, och det är så fruktansvärt läskigt, jag kan liksom nästan förflytta mig till eftermiddagarna med panikångesten och den okontrollerbara gråten i mitt rum hos sam&joyce eller morgonarna då jag kämpade mot tårarna medans jag ensam åt frukost.
Jag har aldrig tidigare känt vad jag kan komma ihåg i alla fall att jag kan "connecta" så väl med ögonblick som redan varit och det är så skrämmande.
Uppenbarligen finns det mycket kvar att bearbeta och kanske kommer jag aldrig riktigt bli "fri" från dem minnena, men förhoppningsvis lär mig att hantera dem.
Men det värsta jag vet är just ovisshet, att inte veta var jag har människor osv. , har alltid varit en sån som mått dåligt av det.
Så jag hoppas att dem första veckorna flyter förbi, vilket dem troligen kommer göra, och så hoppas jag att jag lära känna många nya människor snarast.
Förhoppningsvis somnar jag hyfsat tidigt trots att jag sovit flera timmar antagligen, under eftermiddagen.
Blir väl att kolla på lite grey's anatomy kan tänkas.
Klart slut.

söndag, augusti 19, 2007

Nu var man stor då

Imånn börjar jag gymnasiet, GYMNASIET, jag är stooooor.
Helt jävla sjukt, jag började nyss 3an, typ.

Mystery solved

Pappa hittade tröjan längst upp i garderoben, med lapparna kvar.

Frustrerad

Alltså jag sitter och reder ut min ekonomi just nu, nått som kan ge en panik!
Måste sluta skjuta såna här saker framför mig, måste lära mig att ta tag i det med en gång efter köpen.
Just nu kan jag inte komma ihåg vad jag köpte på H&M på rean i juni!!!
Jag vet att jag köpte en skjorta och en tröja, men enligt kvittot köpte jag något mer! VAD?
Kanske var det en långärmad tröja men var är den i såna fall?!
Ligger den i en påse nånstans?
Har jag råkat slänga den?
Jag har i alla fall inte använt den och eftersom jag nyligen städat garderoben är det fruktansvärt mysko att den inte dök upp då!
HJÄLP!

Okej

Bloggers bildfunktion verkar vara nere? Blogger verkar vara väldigt nere i allmänhet, det finns inte dem vanliga "valen" i rutan där man skriver.
Eller är det bara mina som has gone bananas?

Segelsemester take two

Lovade att berätta om segelsemestern nummer två så - here it is!
Det hela började med att vi åkte ner en sen måndag kväll till båten för att sova i båten i hemma hamnen, jag minns helt uppriktigt inte så jättemycket från den här kvällen men en rolig kommentar kommer jag ihåg jag och mamma hade diksuterat nått om sov arrangemanget typ att ja skulle ha en handduk på lakanet å då sa rikard nått å då sa owe till rikard; Men du har la för fan inte mens eller? HAHAHA, det var så kul, han sa ungefär så iaf. hahaha.
Sen minns jag att jag sov väldigt dåligt på den väldigt smala "sängen" dagen efter bytte dock jag och Dennis, mycket bättre!
Dagen efter var då en tisdag, vi åkte ut till styrsö och där skulle vi gå för att köpa lite fika och sånt, vi fick 200kr och jag tyckte det var väldigt mycket pengar för lite fika och sånt! Gissa hur mycket det kostade, 196kr! Hahaha, så himla dyrt ute på öarna! Jag menar vi köpte typ en gurka,lite kakor, en drömtårta, lite choklad, aftonbladet med bilaga.....sjuuukt dyrt!
Lite senare gick vi och tog en fika, jag tog två kulor hallonsrobet, rikard tog en maräng och var jätte besviken för han trodde det skulle vara något annat i typ.
De andra killarna tog kladdkaka tror jag.
På vägen hem gick vi iaf. förbi några lådor som nån ställt där och det stod typ gratis eller nått på en skylt, rester från en loppis kanske.
Jag plockade iaf. på mig 4 böcker =) Fynd eller vad? Hehe.
Från kvällen minns jag inget speciellt, jo jag tror att jag läste rätt länge.
Och till middag åt vi grillad kyckling med potatissallad minns jag nu, hehe.
Nästa dag började bra, vi åkte till Donsö och köpte lite grejjer, svindyrt of course.
Sedan åkte vi till rävholmen, där allt slutade i katastrof och kaos, men det behöver vi inte gå in på närmare.
Min kamera gick för i övrigt i sönder och jag kände mig helt hjälplös utan den eftersom jag fotar så himla mycket och det var så fina möjligheter till bra foton där.
Vill passa på att tacka ThinaDenFhina för stödet <3, ibland är mobiler verkligen bra att ha!
Kvällen slutade ändå ganska bra men en hel del flams och trams.
Nästa dag bar det av hemåt, och det kändes som man fått lite sommar iaf. då jag hade haft klänning både tisdagen och onsdagen!
På kvällen när vi kommit hem stack jag till C och hade det mys.
Vill föriövrigt också säga att hemma var det väldigt bra service för vi skulle käka lite pyttipanna till middag och owe gick runt och frågade alla hur dem ville ha sina ägg vändstekta eller inte, krossad gula eller inte, sen fixade han det, snacka om service!

Bilder kommer i nästa inlägg!

lördag, augusti 18, 2007

Blogger är väldigt konstigt ibland

Nu när jag skrev ett till inlägg kom det andra med upp, hur mysko som helst.

Lite irriterande....

Skrev ett inlägg förut men det syns inte på min blogg!
Alltså det syns när man går in där man kan se alla inläggen och redigera, ta bort osv. men när man går in på bloggadressen kommer det inte upp!
Oerhört irriterande, jag vet ju inte om detta inlägget kommer komma upp heller.
Har iaf. rensat bland tjocktröjorna, ska lägga upp lite bilder senare tänkte jag.
Nu blir det marängsvisch och hotel babylon.

Kram!

Lite irriterande....

Skrev ett inlägg förut men det syns inte på min blogg!
Alltså det syns när man går in där man kan se alla inläggen och redigera, ta bort osv. men när man går in på bloggadressen kommer det inte upp!
Oerhört irriterande, jag vet ju inte om detta inlägget kommer komma upp heller.
Har iaf. rensat bland tjocktröjorna, ska lägga upp lite bilder senare tänkte jag.
Nu blir det marängsvisch och hotel babylon.

Kram!

Today, tomorrow, life

Hallu!
Igår hade jag och Elli en trevlig promenad, det regnade lite på slutet, mysigt.
Vi pratade om ditten och datten och kanske speciellt om saker som berörde skola och sommaren.
Idag har jag och pappa varit inne en sväng i stan och reggat våra kort för shopexpress på ICA i stan, i den ICAn där jag kommer handla sen när skolan började, och jag var förvånad över hur stoor den var, men dem hade färsk fisk disk så jag var nöjd!
Vi provgick även mellan skola och olika hållplatser, till spårvagnen tog det 6 minuter, och till två olika busshållplaster tog det ca en kvart. Kommer nog variera mellan olika hållplatser beroend epå schema och busstidtabell.
Det är ju alltid bra med lite motion så är det fint väder och man har tid så behöver man ju inte byta till en vagn, för så mycket tid sparar man ju inte på det då den ju tar några minuter med bytet och allt, men om det regnar så är det ju skönt att få lite kortare gångbit.
Idag åt vi africana till middag, det var längesen så det var väldigt gott.
Lite senare blir det marängsvisch, och så tänkte jag kolla lite på sommarkrysset till städningen för att vara lite "folklig" haha.
Kram på er!

fredag, augusti 17, 2007

Nu går jag ut

Tar en promenad med E, kanske blir det nått av denna dagen iaf.

Life goes on

Idag har varit en väldigt slapp dag, men kanske kommer superkrafterna tbx fram mot natten, skulle inte förvåna mig.
Men har iaf. fixat lite små grejjor samt köpt en regnjacka =)
Min gamla e så sliten nu och jag använder regnjacka jämt, det är min bas jacka, vår, höst, kall sommar så sitter den på mig.
Jaja, snart är det dags för tacos och LOST, lite senare blir det marängsvisch och ännu senare Donut och lite Klicka och Aftonbladet läsning, kanske.

Ha en trevlig kväll!

Tjejen som fick MVG i GeografiA OCH GeografiB

Jag och pappa anländer till hotellet i Kalmar och checkar in,
Jag - Jag trodde dem skulle prata skånska här......
Pappa - Nej, småländska.
Jag - Men vi är ju i Blekinge!

Pappa börjar skratta.......

Today's work

Idag har jag -
  • Tvättat två omgångar 60 tvätt
  • Lagat middag (Bönsallad)
  • Lagat varm fruktsallad
  • Städat ca halva garderoben
  • Provat massa byxor
  • Sorterat bilder
  • Kollat på två avsnitt av Las Vegas
  • Skrivit några blogginlägg
  • Laddat in bilder från kameran i datan
  • Laddat in bilder på bilddagboken

Lite superkrafter har jag väl i alla fall.....?

torsdag, augusti 16, 2007

Jag älskar det här



Bilder från Kalmar

Frukost buffénVälkommen hem!
Välkommen hem!
Frukost =)
Glass stopp i Blekinge
Ljustråle över Östersjön
Utsikt från Kalmar Slott
Vild nanin (kanin)
Öland
Stranden
Hahaha!
Vad är grejjen? Är detta snyggt?
Ölandsbron
Fyndade en sjal i Kosta!
Och en väska!
Och en kofta!
Och hudkräm och bodyscrub!
Jag på fiket i Kosta
Kosta outlet!
Vitlöksbröd, mums!
Mysig restaurang!
Kalmar stadsfest

Kalmar

Tänkte berätta lite om Kalmar resan, som ni kanske vet var jag sjuker dagen innan vi skulle åka, själva avresedagen var jag dock piggare och mådde bättre och orkade med det planerade stoppet på Kosta Outlet, fyndade en sjal, en kofta, en väska och köpte även ett linjerat block, för att jag behövde det, inte för att det var speciellt billigt eller så =)

Bilder på fynden får ni nog imånn.

Vi hann även med både fika och glass =)

En liten reflektion över att köra genom småland, jag skulle aldrig kunna bo där, skulle få klasutrofobi, inget ont om småland, mysigt, men jag skulle inte kunna trivas där, för mycket skog, kanske är för att jag är uppvuxen i en storstad vid havet, men nej så skulle jag inte vilja bo.



På eftermiddagen kom vi fram till Kalmar och installerade oss på hotellet, lite senare efter en liten titt på buskisen på tvn så åkte vi in till stan, där pågick det stadsfest med musik och så,

så någon folkbrist var det inte hehe, men problem med parkering eller så hade vi ändå inte.

Vi åt på en mysig grekisk restaurang, inomhus för att slippa det mesta ljudet, vitlöksbröd till förrätt och sedan grillspett = gott!



På lördagen började vi såklart dagen med frukostbuffé och pappa upptäckte att blåvitt bodde på vårat hotell, haha. Sen kom han på att det kanske var b - laget men sen såg han i tidning att macthen spelades på lördagen, inte på söndagen som vi läst i en katalog kvällen innan. Så då var det ju A - laget =)



Efter frukost gjorde vi i ordning oss och åkte till Öland, där vi besökte Eketorps Borg, det var lite kul men fanns inte jätte mycket att se, ingen heldagsutflykt men det hade vi inte räknat med heller. Sen åkte vi vidare till fyren Långe Jan för fika, och promenad upp i fyren.

Sedan började det regna ganska snart efter vi satt oss i bilen, så vi körde till hamnen i Kalmar och satte oss och läste i bilen =)

Sedan köpte vi jordgubbar på väg tillbaks till hotellet, eftersom vi hade hört på radion att Blåvitt ledde med 3-0, sedan vann dem ju matchen med hela 5-0!

På kvällen hittade vi en trevlig uteservering med b.la. thailändskt och kinesiskt, jag tog friterat fläsk, föredrar kyckling, men det var helt OK. Till efterrätt blev det friterad banan med glass, grädde och sirap! Gott!

På söndagen åt vi frukost, packade ihop oss och åkte iväg till Öland, vi körde rakt över alvaret, ja va trött och halvsov eftersom jag antog att vi skulle ta samma väg hem och då kunde jag ta kort och så, samma väg hem skulle vi dock inte taq fick jag sen erfara, vi skulle ta en kortare väg hem, men jaja shit happens.
Vi kom i alla fall till en liten strand efter en del letande.
Där vart det i alla fall till en början ganska fint väder, vi läste och slappade och framför allt jag tog en del bilder.
På vägen hem stannade vi i hamnen som är på ölandssidan av bron, där tog vi en fika och kollade runt lite.
På kvällen åkte vi först till Kalmar Slott och kollade lite där, och blev typ attackerade av knott. Slottet var under lite reperation så några riktigt fina bilder var svårt att få.
Efter det åkte vi vidare för att äta middag, vi käkade på en uteservering vid torget eftersom stadsfesten var över och därigenom även den högljudda musiken, det var i alla fall trevligt.

På måndagen var det dags att efter frukost, packa ihop och resa hemåt, vi stannade till för en glass i Bleking och sedan spenderade vi eftermiddagen i Helsingö, där åt vi lunch, köpte ranchdressing och weinerlängd, kollade runt och jag åt en glass.
På färjan hem köpte vi anthon berg choklad och pappa köpte lite alkohol.
När vi började närma oss Göteborg möttes vi av både regn och senare regnbåge =)

Bilder kommer i nästa inlägg!

Kulturkalaset

Igår var jag och pappa inne i stan på kvällen för att ta en titt på kulturkalaset (fd. göteborgskalaset). Först gick vi runt och kollade lite, lyssnade och kollade lite på nåra som spelade framförallt trummor, det var några tonårskillar som började dansa lite roligt till haha, så det var kul, dock trängde sig en lång man sig in och ställde sig rakt framför mig, även om han hade kamera och skulle fota och vem vet kanske var professionell fotograf så tycker jag inte man gör så! Sen gick vi vidare för att kolla vad som hände på kungstorget, där var det en tjej som uppträdde hon var lite skojjsig och samtidigt repade ett band på en annan scen, lite tokigt med två band/artister som uppträdde/repade samtidgt så nära varandra men men, det bandet som repade verkade bra, det var typ orkester tror jag för det var ingen som sjöng, fast dem var inte jättemånga heller, men som sagt var det bara rep tror jag. Sen var det typ nån liten marknad, och där satt 4 tjejer i en liten grejj som typ liknade ett vardagsrum, dem hade helt enkelt inrett sin lilla "utomhus monter" till ett vardagsrum, och där satt dem och pratade...väldigt mysko, var kanske nått typ av konstprojekt, eller experiment? Vad jag såg så fanns det ingen skylt som förklarade det hela, jaja det såg lite roligt ut.

Sedan drog vi för att kolla på Ramlösas Vattenshow, i början var det bara upplyst på vattenstrålarna, i vnaligt vitt ljus, och man tänkte jaha, that's it? folk började till och med gå efter en stund. Men sen började stora strålar spruta och detta hände jättefort så folk han ju bli blöta, fan vilket dåligt "skämt" asså kul och bli blöt på kvällen när det inte ens är speciellt varmt, folk hade ju kameror och grejjer också, hoppas bara att ingen fick sin kväll förstörd, dem gjorde samma grejj på slutet också, på den denna sprutgrejj visade dem typ bilder, typ reklam antar jag, hann inte se riktigt för jag flydde vattnet. Jaja, efter sprutgrejjen var det i alla fall en jättefin vattenshow med olika färger med skön musik till, så det var värt lite väntan!

Efter detta drog vi mot bilen, då träffade vi på ett par som är vänner till pappa och stannade för att tjöjta lite med dem. Sen tog vi bilen ner till hamnen, där gick vi och kollade en sväng på de levande dockorna, tror dem kallar sig orange fruits eller nått sånt, men är inte säker. Sedan gick vi ner till vattnet och kollade på de fina fyrverkerierna! Jag älskar fyrverkerier, hade t.o.m det på min 15-års middag. Fick en känsla av nyår när vi kollade på dem i hamnen i tisdags kväll då det även är typ där dom skjuter GP fyrverkerierna på nyår.

Det som var lite lustigt var dock att dem kallade detta för musikfyrverkeri och då hade dem tänkt att man skulle ha med sig fickradio och ratta in radio city, undra hur många som gjorde det? Varför inte bara pumpa ut musiken i högtalare som man gör på konserter och liknande?

Jaja, efter fyverkerierna åkte vi hem, och var nöjda med våran dos av kulturkalaset.

Hade det varit dåligt väder så hade jag gärna åkt in även på dagen och kanske besökt något musuem eller så men det var ju fint väder, så vi stack till landvetter och läste, och fikade lite, dock fick man varva med kofta av och på hehe.



Här kommer lite bilder -



Levande dockor kramas =)




Och strippar..... =)


Och gled ner ;)

Fyrverkerier!


Vattenshow!
Vackert eller hur?

Levande dockor igen =)
Livlösa dockor =)


Så här började vattenshowen.

Grönt är skönt.
Ser nästan ut som eld!




Problem kräver lösning

Detta möttes jag av när jag öppnade kylskåpet idag, vissa tänker till ;)

Det kom en avi....

När jag beställer bilder ja då blir det mycket, närmare bestämt nästan 1000 bilder!

onsdag, augusti 15, 2007

Vilken tur att det ska regna resten av veckan

Min att göra lista för resten av den här veckan -

  • Måla om hallen
  • Packa upp
  • Rensa i badrummet
  • Städa i badrummet
  • Städa alla garderoberna
  • Städa skrivbordet
  • Reda upp ekonomin
  • Göra klädbudget
  • Göra dietplan
  • Rensa gamla datan
  • Rensa nya datan
  • Flytta grejjer från gamla datan till nya och en del vidare till extern hårddisk
  • Kanske träffa E
  • Kanske träffa C
  • Kanske träffa F
  • Skriv 8 planerade blogginlägg
  • Gör röstning plus ladda upp mina egna bidrag i fotochallengen
  • Sortera upp de framkallade bilderna
  • Städa hela rummet
  • Skriv klart i resedagboken
  • Ladda upp bilder från semestern på bilddagboken
  • Se inspelat avsnitt av Las vegas + det nya som kommer på torsdag
  • Se två inspelade avsnitt av morden i midsomer

Jag har kanske glömt att nämna att jag har superkrafter?

torsdag, augusti 09, 2007

EFIT

Det var EFIT dag i tisdags och jag gjorde ett försök, trots en halvtrasig kamera, har dock inte stenkoll på tiderna men tror att jag tog ungefär ett i timmen från klockan 2, skriver beskrivning men ingen tid, orkar inte bråka med blogger (göra om allt) så jag skriver nummer då dem inte hamnade i ordning. 6. Glass, japp som sagt är displayen på kameran trasig...

7. Slappade framför tvn på kvällen. 1, dags att åka till stan.
2. Fika med G på stan.
3. Vaniljs uteservering är himla mysig.
4. Vi delade på en kladdkaka =)
5. Myste lite med Zimba när jag kom hem.