torsdag, juli 27, 2006

Aktiva dagar

Fin rubrik ja har på förra inlägget, utamanad haha - utmanad skulle de vart så klart :)

Igår så var ja först å badade å solade vid landvettersjön (läste hela practical handbook och skrev upp de ja va tvungen att kolla upp) och sen åkte jag och kollade på kameror på tre olika ställen, köpte på de sista stället (el giganten), en olympus, den e snygg och bra =) Och fick den till ett jättebra pris. Köpte en liten väska till den också och köpte även en väska till min filmkamera. Sen blev de köttfärssås till middag och kvällen spenderades med att se tv, chatta och pilla med mappen me låtar till usa. Läste åxå lite på kvällen.

Idag så var ja först i askim och solade, läste och fikade. Pappa badade och jag doppade fötterna och tog en massa kort med min nya kamera, lekte med olika inställningar och så.
Sen åkte vi till en kyrka som ligger på ett berg med fin utsikt och tog bilder där. Sen parkerade vi i hamnen och gick runt och tog kort på typ operan, hamnen, läppstiftet, kronhusbodarna och gustavadolfs torg. Sen åkte vi till heden och gick till Lilla london för att käka filé mignon, mums. Sen gick vi upp och fotade poseidon. Sedan åkte vi till Liseberg för att gå runt och fota. Kollade en stund på de som dansade på polketten, hihi. Pappa spelade liiiite men vann inge. Försökte få pappa att åka balder, men han va en fegis hihi. Gick också i affärerna, köpte en sverigemössa och några vykort på Liseberg. Sen gick vi till glasscafét och jag tog en banansplit hihi, 3 kulor glass, 1 lr om de va 2 bananer, ganska mkt chokladsås och massa mjukglass. Mkt hann smälta men de va nå bra för annars hade ja väll spytt hihi. Sen kollade vi på Carl einar häckner lite, han e så fånig men smårolig ibland.

Känns skönt att ja kunnit kombinera att njuta av somamren med att fixa usa grejjor dessa två dagar, lite har jag kunnat bocka av iaf. :)

Puss

onsdag, juli 26, 2006

Utamanad

Jag har blivit "utmanad" av Ballerinan att fylla i en lista, so here it goes :)

Fem saker i min frys:
  1. Pappas bullar
  2. Kyckling fileér
  3. Ben&jerry glass
  4. Färsrullar
  5. Isbitar som är formade som kors

Fem saker i min garderob:
  1. Underkläder
  2. Mitt favoritlinne
  3. Några par byxor
  4. En hylla med total oordning bland toppar och kjolar
  5. Tjocka tröjor

Fem saker i min bil: (Jag har ingen bil men eftersom ja valt färg och modell på pappas så e den ju nästan min haha.)
  1. Cd-skivor
  2. Bilfilten som varit med i alla år hihi
  3. Mynt
  4. Instruktionsbok till bilens funktioner
  5. Penna

Fem saker i min handväska: (Har flera olika så detta blir vad jag packar en handväska med när ja ska använda den istället.)
  1. Vattenflaska
  2. Mobil
  3. Plånbok
  4. Ibland solglasögon
  5. Ibland komihåg lapp

Jag tror att de e meningen att man ska utmana nåra andra men eftersom ja e lat å inte orkar klistra in adresser å sånt (SORRY!) så utmanar ja istället alla som har lust haha, känn er utmanade!

Puss

tisdag, juli 25, 2006

Jaa:D Välkomstfamilj och avresedatum:D

Vad kan få mig att gå upp kl.10?
Jo att ja e så exalterad att ja inte kan somna om!
Pappa kom in imorse och berättade att han prata me Emma på EF och att jag nu fått defenitiv flygtid, den 8e augusti kl.6.40 från Arlanda men vi ska vara där 4.40.
De kan nog vara bra för mej att va trött på planet för de kan minska åksjukan åså. Somna på planet e ju gott :) Kommer få mer info hem snart med mellanlandingar och sånt tror jag.
De som kan va en nackdel med att flyga så tidigt e att när man kommer fram finns de en risk (om inte byten tar mkt tid) att klockan inte e så mkt när man kommer fram, jetlag haha.
Har också fått välkomstfamilj, eller ja mina regionala repsentanter blir det, de ska jag bo hos i början om ja inte fått familj då. Det innebär också att om de blir så att ja bor hos dom så kommer jag få bo i den staden där jag vill bo mest, Jackson :) Eftersom dom bor där och börjar man bo på ett ställe så blir man typ automatiskt placerad i närheten.
Jackson vill ja till för de verkar lagom stort åså men ett mindre ställe har ju också en viss charm också men men de blir nog bra hur det än blir.
Känns så skönt å veta nått och veta säkert när man ska åka och vilken delstat man ska till :)
Dock vill ja inte att mina regionala representanter blir min permanenta värdfamilj efter de e ett äldre par fast vem vet ja kanske trivs jättebra där. Men men inte mycket att spå i men e så himla glad nu!
Presenterna blir ju lite krångligt men de löser sig nog!
Puss

Måndag i Sparkling's liv

Hallo där! Undra hur länge ja kommer hålla på att döpa mina inlägg till ...... i Sparkling's liv, haha.
Idag har jag iaf. först vaknat, gått upp, ätit en kall färskpotatis, gått och lagt mig igen, gått upp igen, duschat, chattat, ätit frukost framför tv:n, gjort i ordning mig och sedan åkt till Biltema för att köpa ramar och fotoalbum. Ska göra ett album med bilder på gbg, sthlm m.m. att ge till värdfamiljen.
Sedan åkte vi vidare till mamma och hämtade upp henne för att åka till Liseberg. Hade som så hänt förr glömt mitt lisebergskort men pappa hade sitt som tur var så jag lånade det.
Mamma hade tagit med sig en massa 1-kronor som vi spelade upp, och jag älskar att spela så det var riktigt roligt. Vann en liten toblerone (som vanligt haha), 2 påsar ahlgrens bilar, och 3 gosedjur på sånadär automater där man styr en grej som fångar upp gosedjur, haha ja nu förstår nog vad jag menar. Jag fångade upp 2små och en stor :) Kan ju vara bra att ha ifall de finns nåra småsyskon, små kusiner eller liknande i USA som man måste charma, hihi. Ska också ta med mig godiset jag vann :)
Vi käkade på en restaurang som hade sommarbufé, det var jättegott :)
Strax innan sex köpte vi lisebergsstrutar och gick och satte oss vid stora scen i väntan på allsången, vi hade tur som fick sittplats, tog nog nåra av de sista som fanns.
Att sitta och vänta var inte alls tråkigt, åt ju glassen först och sen visade de saker på skärmarna, t.ex. de ställde frågor så skulle man visa med fingrarna vad man trodde var rätt och så zoomade de in en/några med rätt svar. Och så zoomade de in kvällens snyggaste, sötaste, kärlekspar etc. Och fick åxå folk att pussas och kramas haha.
Själva allsången var rolig, det var kärlekstema så svenne&lotta och sandra&jimmy var där och körde solonummer, allsångsnummer och duetter. Och så var de nåra allsångs låtar med Lotta. De va mkt bättre låtar än allsång på skansen för där e de bara massa sånt ja inte kan haha.
Men på Liseberg var det t.ex. "I natt jag drömde" och "You're the one that I want".
Så tummen upp för allsång med Lotta :)

Fick en låda med scraapbook grejer som ja glömt hos mamma för ett tag sen, så de va som att få dom på nytt haha, de va bla. glitter och klistermärken :)

Nu ska ja äta något litet och göra iordning mig och sen kolla tv, e lite trött så kanske kan somna hyfsat idag.

Puss

måndag, juli 24, 2006

Ballerinan kommer hem idag

Idag (måndag) kommer Ballerinan hem :D
Wii :D
Har saknat henne även om vi haft lite sms kontakt.

Gonatt på er!

söndag, juli 23, 2006

Söndag i Sparkling's liv

Sov länge idag, skönt. Varit allmänt seg och haft ont i knäet så har inte orkat göra så mkt.
Men pappa har bakat bullar, så jävla gott <3 Finns inga godare bullar än pappas, de äger.
Har scraapbookat en massa idag, 8 sidor om Mallorca (hade mkt bilder därifrån), väntar på att 2 sidor ska torka så att jag kan dekorera de två sista. Sen e de jättelite kvar i den scraapboken, ska nog ha lite klippsidor på slutet och snart börja på den nya turkosa jag köpt.
Ska nog fortsätta en del inatt, lika bra om man kommit igång.
Hade tänkt fixa mer med cd-skivor och sådant idag men pga. av knäet så blev de ju lite svårt :/ , men va ju rätt så trött ändå.
Jag och pappa har just suttit och diskuterat våran Italien resa och planerat nästa haha, pappa säger att han nog inte vågar sova när ja kör haha. Jag kommer bli en grym förare, haha XD.
Imånn ska jag te biltema ska köpa ramar, billiga där :) Och så ska jag köpa ett fotoalum, ska ge te värdfamiljen med bilder på sthlm,gbg m.m. Så måste ta lite gbg foton snart!
Sen vidare till Liseberg för spel för mammas pengar, muhaha. Och mat,glass och allsång :)
Ska bli trevligt :D

Puss på er!

Lördag i Sparkling's liv

Hej där!
Igår började jag välja ut cd-skivor och sätta in dem i fodral, känns skönt att kunna bocka av nått, även om det e små eller inte så tråkiga saker så e de oftast dom som man annars sitter i slutet med. Ska försöka njuta av denna förbredelsetiden som e kvar, just nu e ju väldigt sugen på att åka men det varierar självklart!
Idag har jag och pappa varit och shoppat, först köpte vi trosor på 2 olika kappahl (10% rabatt med IKEA kortet haha). Sen köpte vi en väska som man stoppar under kläderna för pass, biljett etc. Säkert och bra! Vi letade också efter necessärer men hittade inga bra, alla va typ fula eller inte tillräckligt stora :( Letade också i massa affärer efter böcker som sverige men hittade inte de jag ville ha ska fortsätta leta lite om ja inte hittar dom får jag köpa nån annan, blev sugen på en bok om Göteborg också.
Jag vart sugen på thaimat redan igår så det köpte vi på hemvägen =)
Mums!
Hyrde Brokeback Mountain också, den va bra, bättre än jag trodde, men sorgligt slut :(
Nu ska jag fixa lite med låtlistor jag skrivit ut till cdskivorna.
Puss

fredag, juli 21, 2006

Gone with the wind

Gjorde iordning lite klassisk fredagsmat, panrisch, rostbiff och potatissallad, satte sedan på filmen borta med vinden/Gone with the wind. Den va lång och de va mkt händelser och lite rörigt men samtidigt var den väldigt oförutsägbar.
De va trevligt att se lite av södern och ha sett en sån klassiker. Dessutom lärde man ju sig lite amerikansk historia. De va tur att den fanns på dvd iaf. hade inte varit kul å trängas på mitt rum. (Har en dvd/video i mitt rum å en dvd i vardagsrummet).
Nu ska ja dega å fixa lite EF papper.
Puss

Badande galningar i bältesspännarparken och Poseidons snopp

Hallo på er =)
Igår när jag skulle åka till stan och träffa käjti så var jag väldigt optimistisk när det gällde tiden, gick 1minut i halv och bussen går en minut över. Stressad! Mötte krale på vägen och han sa att 513 redan gått, sprang allt jag hade och hann den precis :D
Det var 513 åt andra hållet som gått *pjuh*. Men att springa typ 100m i typ 30graders värme var inge kul! Men får väl skylla mig själv.
Jag och käjti gick iaf. från brunnsparken ändå upp till Poseidon och tbx längs avenyn, svettigt men bra motion hihi XD.
Asså Poseidons snopp e ju helt fel storlek, den e typ lika stor som en männikosnopp men han e ju rätt många gånger större än en människa. Knäppt, hihi.
Vi gick till burger king för mat, jag åt en dubbel whopper och dessutom åt ja upp typ alla pommes fritesen och drack upp hela drickan (Iste på hamburger restaurangerna äntligen :D).
Sen köpte jag en enorm jordgubbsmilkshake, då blev käjti sugen och köpte en hon med.
Haha faan vad illa vi mådde sen! Trodde jag skulle spy, haha.
Vi gick till bältesspännarparken och badade fötterna, solade ryggen och satt och pratade.
Sedan va käjti tvungen att gå, jag satt kvar och väntade på pappa, de va rätt gött och sitta där å dega.
Sen va de nåra galningar som badade i fontänen! Asså verkligen, putade varandra så de hamnade på botten åså, bläää! Har ni sett hur äckligt de vattnet e?
Usch och fy! Men men de va ju underhållande.
Jag käkade lax till middag för att väga upp min fetbomb på burger king haha.

Idag gick ja inte upp så tidigt, hihi. Skulle egentligen åkt till mamma men hon e magsjuk så nu blir det inte så. Tråkigt för de va typ sista helgen ja kunde åka till henne innan jag åker, antagligen. Vi skulle fixa en del grejjor, nu får ja fixa dom med pappa, han tkr väl dom e lagom roliga men men.

Idag har de första EF studenterna åkt iväg! Jag hade kontakt me nåra av dom, känns helt sjukt! Och på söndag åker ett gäng till, också helt sjukt! Då åker Gobba också, men ska mejla henne varje dag! Annars klarar ja mig inte när ja börjar flippa ut, vilket jag säker kommer göra snart!
Nu e de typ 2 veckor kvar om de blir den 8e, lr 2½ vecka. Börjar kännas stressande men men, ska fixa en del i helgen och nästa vecka så de ska nog fixa sig! E rätt peppad nu. Men lite avundsjuk på dom ska ska på campet, men samtidigt hade inte varit så kul att åka utan familj och jag e nog mer den typen som vill ha en lugn start. Ska ju åka på discovery trip sen ändå.

Puss

torsdag, juli 20, 2006

Hallå där =)

Igår så funkade inte blogger när ja skulle skriva de va väl nån tillfällig avstägning lr nått.
Igår var jag i alla fall på de nya triumf glass stället där jag bor, förut va de ett litet glassställe som sålde billig glass (fabriken ligger nära). Nu har de flyttat de åså e de mkt större, ett riktigt glasscafe! Så nu har de en glassmeny, jag tog en banansplit mums =)
Satt ute och åt den i solen, skönt.
Sen tog jag och pappa en sväng och kollade på stället där han bodde när han va liten :)
Idag har ja rensat limewire (duktigt!:D) och gjort en mapp med låtar från svenska band/artister som e på engelska, de tog låååång tid, att ladda ner massa band ja aldrig ens lyssnat på! Och välja låtar och lyssna igenom och gå igenom gamla mappar för att hitta gobitar hihi :)
Har också lärt mig själv att laga flygande jakob och de blev lyckat :)

+ Mejl från min RC, känns ju som om hon iaf. e lite akitv!
- Sista avsnittet av fotbollsfruar för säsongen.

Puss på er!

måndag, juli 17, 2006

Home sweet home

Japp nu e man då hemma igen :)
Känns alltid lite konstigt att komma hem för när man e borta e man i en liten trevlig bubbla och behöver inte tänka så mycket, mest njuta av livet.
Sen fick jag också ett brev av EF och det blir man ju alltid lite stressad av, nya saker att ta tag i osv.
Bara några veckor kvar nu! Läskigt som sjutton!
Missade G på msn idag :( Ska nog smsa henne nån dag om hennes mobil funkar i Turkiet.
Ikväll blire nog deg :)

Helgen på Tjörn -

Fredag: P körde mej till L vid 5. När ja kom dit satt ja å L och snackade och sedan kollade vi på en mysko film, "Donnie Darko" hette den. Sedan snackade vi, käkade lite och somnade vi till ljudet av grannarnas vilda festande haha.

Lördag: Gick upp ganska tidigt för en frukost i solen och sedan var det dags att göra i ordning sig för en båttur. Jag och L åkte med L's mammas syster och hennes man och L's föräldrar åkte med L's mammas andra syster och hennes man, som bara pratar engelska hihi.
Vi åkte "tjörn runt" och vädret var toppen. Mitt keps blåste av rätt fort men den "fiskades" upp igen och fick hängas på tork hihi. Det var väldigt vackert att åka runt där :)
Vi gjorde ett glasstopp, gott gott. Jag fick köra lite åxå, och det gick ju "jättebra", XD.
Vi käkade lunch i en liten hamn, jag åt en jättestor och jättegod baugette.
Det var även en massa belgier på detta ställe, de var nämligen ett belgiskt - svenskt bröllop i närheten och de transporterade alla dit med båt från den lilla hamnen hihi.
Efter vi käkat var det vädligt varmt en bit så då var det väldigt härligt att slappa i båten.
När vi kom hem spelade jag krocket för första gången i mitt liv haha, ja tyckte det var ett konstigt spel! Haha. Sen slappade vi bara i gräset innan maten, grillat gott gott =)
Med Grillspett med frukt och marshmallows till efterrätt, mums!
Jag och L tog moppen till macken för att köpa godis och hyra film. Jag köpte min nya favoritdricka, Festis - Guanabanana (lr nått sånt) Pineapple...den e grymt god! Den som gjort den är ett geni! Hihi =)
När vi kom hem satte vi på första filmen, minns inte va den hette och den va rätt kass, haha.
Men Matthew McConnagouh (stavas inte så men hur *** stavade det? haha) var het, het!
Andra filmen var betydligt bättre, Deep in the blue heter den! Paul walker är också het,het. Hihi.

Söndag:
Efter frukost i solen gick vi ner till vadplasten Loka där vi sooooolade, varmt och gött!
Jag passade på att fotografera lite också. Sen gick vi hem och fikade. Sen gjorde J chokladmilkshake till oss, skitgoda med små chokladbitar i! Dom drack vi ute i solen på gräsmattan, härligt :)
Då fick jag även presenter av sötnosen L, en jättefin ram från Malta med en bild på oss som små i, sött! Och en bok om vänskap, det var jättesöta bilder på djur med texter till! Underbart sött!
Sedan gjorde vi i ordnings oss för att åka till L's moster. L's bil har 5 platser, L har 4 syskon, 3 av dom skulle med, med mig blev det då alltså 6 personer, bilen har som sagt 5 platser, vet ni var L's lillebror fick sitta? I bagaget haha. Han låg ner där haha. Tur att de inte kom nån polis, hihi.
L's moster har ett jättemysigt sommarhus på tjörn med havsutsikt, riktigt fint.
Vi fick grillat till middag, gott gott. Och till efterrätt fick vi någon slags citronpaj med maräng, och till det vanilj glass, mums!
Sedan gick jag L och L's lillebror M ner till havet och degade på bryggan. Det var fin fint där :)
Sedan gick vi upp och satt där ute och snackade och sen degade vi lite inne.
Sen åkte vi hem och hade lite allsång i bilen hihi :)
Sen kollade vi på "Dukes of Hazzard", den va lite smårolig.
Sen va ja skittrött och stupade i säng, hihi.

Måndag: Frukost i solen såklart :) Sen packade jag ihop mina grejjer och sen bar det av till Götet med L's föräldrar och storebror. Det var lite köer på vägen, men men.
Skönt att vara hemma :)
Idag har ja bara degat.

+ Festis Guanabanana Pineapple
- L word sänds mitt i natten idag

Puss

fredag, juli 14, 2006

Hejdå

Nu åker jag till min bästis L, kommer hem på söndag kväll.
Ha de bäst!
Puss&Kram /Antonia

torsdag, juli 13, 2006

Tangent bord

Batteriet i tangetbordet bara la av! Har sett att de blinckat en varningslampa ett tag men inte tänk så mkt på det. Men idag gick de plötsligt inte att skriva längre, jag loggade in å ut på msn för ja trodde msn va felet, ja använde den gamla msn versionen och startade även om datorn.
Inget hjälpte, insåg att de va batteriet i tangentbordet, kom på att genom att trycka på en connect knapp som man kan använda när tangentbordet inte funkar för att se vad felet är (genom blinkande lapmor och sånt) så kan man få ström väldigt kort, så då skrev jag bokstav för bokstav (kämpigt!) ett "nödmeddelande" till min bror (som retade mej för vm i inloggning).
Han fortsatte och reta mej medans ja skickade iväg orden, när ja kommit till "jag vet inte hur man byter" skrev ha något om "har du ett till tangetbord haha", usch man blir så frustrerad!
Jag chattade med folk vad skulle de tro! Haha.
Jag smsade liiite senare min bror då han sagt kolla under tangentbordet, e han så dum att han tror att ja inte kollat där?! Tillslut fick ja upp nån jävla batterilucka och lyckades byta *pjuh*.
Usch va arg å irriterad å desperat man blir på sånt asså!

Mumsiga jordgubbar

Idag har jag plockat jordgubbar i balltorp, det va ballt, haha :D
För i övrigt har ja varit ganska full i skratt idag haha, började gråta av skratt när pappa berättade att han hade en tjej när han var ung som hette Cate (inte den stavningen men men), men man kallade henne för "cät" låter ju helt sjukt klart man inte översätter namnen till svenska på de viset klart man säger "käjt" på alla språk! Haha de va riktigt kul!
För i övrigt har ja lagat och ätit mat, grattat min morfar, kollat på tv och lite annat :)
Som den tv älskare jag är så ska ja nog leta upp nått gammlat inspelat ph avsnitt (usa verisionen så klart), blev lite sugen på de. Får hoppas att ja har nått bara.
Puss

Jordgubbsplock

Idag har ja mest varit seg och degat :)
Det enda vettiga jag gjort e att byta foto på lunar, haha.
Ska strax åka och plocka jordgubbar, egenplockade, helt färska jordgubbar e sinnessjukt goda :D
Hihi.
Min morfar fyller 80 idag, han äger :D
Puss

onsdag, juli 12, 2006

Varmt&svettigt

Jag håller på att städa, man blir riktigt svettig av det! Men det är bra motion och skönt när man e klar :)
Har städat ganska mkt men känns som de e en massa kvar, men de blir väl så när man ska flytta och måste röja upp ordentligt en gång för alla :)
Men ska ju inte göra allt idag såklart ;) Tar en paus nu för de blev för varmt, hihi.
Det jag har kvar att göra idag är dammsuga hela lägenheten och packa upp de som e kvar i resväskorna från skåne.
Sen ska jag fixa mat och duscha :)
Och sen blir de en mysig tv-kväll, älskar onsdagar för det är den enda dagen på sommaren som de e en massa bra program.
Och en mysig tv-kväll förtjänar väll jag efter att ha städat en massa;)

Igår natt så hoppade jag in kontoret för där kunde jag kolla på tv och scraapbooka samtidigt, har inte tänkt på det förut :) Checkt!
Gjorde två ensidiga kollage, ett från en fest i höstas och en från lite pannkaks making med G och K en lunchrast :)

Puss på er!

Planer

Jag har smidit lite planer idag, hihi.
Till helgen åker jag till min bästis L. Vi kommer nog åka till Uddevalla och göra lite annat skojjs.
I nästa vecka kommer min syssling hit i några dagar, skojj skojj :D
Och helgen nästa vecka kommer nog att tillbringas hos mamma, det blir nog lite shopping och sånt.
Och imorgon ska jag städa, kanske.
Hihi.
Och inatt ska det scraapbookas tror jag.
Puss

tisdag, juli 11, 2006

Regn

Gomorron folks :)
Det regnar ute, jag älska regn.
Om det regnar ikväll ska jag ut och promenera, lätt.
Puss

Weekend i skåne

Kanske dags att skriva lite om skåne resan....

Fredag: Åkte hemifrån vid halv elva och hämtade upp Anton på vägen. Det regnade en del under bilfärden och solen lyste ingestans. Fikade uppe på hallandsåsen, även om det inte var soligt så var det varmt så vi satt ute :) Åkte igenom landbyggden i skåne och släppte av Anton i någon liten ort. Jag och pappa åkte till Skurup där vi skulle bo och eftersom vandrarhemmet inte öppnat än så åkte vi till ett "friluftsbad" som låg jättenära. Där solade vi och badade i poolen. Vi köpte även glass, och kö + värme blev lite för mkt för mej och jag fick ett blodtrycksfall, inte så kul :( Mådde skitdåligt i typ 5minuter, e så läskigt när det börjar snurra i huvudet, men jag svimmade ju inte i alla fall, tur de. Lite senare åkte vi till vandrarhemmet och checkade in åså handlade vi lite crosianter och aftonbladet och så. Och jag la mej på filten i den mysiga trädgården som tillhörde vandrarhemmet och läste.
Sedan gjorde jag iordning mig och sen åkte vi till malmö där vi efter att letat parkering en stund hittade en mysig uteservering där vi käkade kyckling, mums.
Sedan tog vi en tur ner till Turning Torso och hamnen, huset är riktigt coolt och området runt omkring är fint, speciellt Öresundsbron by night :)

Lördag: Åkte till köpenhamn i regn, var lite orolig över att det skulle fortsätta men när vi kört över bron och kom in till köpenhamn så var de inget regn :)
Gick fram och tillbaka på ströget och det blev finare och finare väder. Köpte en kofta på Zara för drygt 50 svenska kr. Och pilgrim smycken som var jättefina och billigare än i sverige tror jag.
En ring och ett halsband blev det, lila blommor, så fiiina :D
Fikade på ett mysko kaffe som inte hade skedar, jag käkade chokladkaka med grädde och de hade inte skedar haha, fick doppa kakan i grädden, haha.
Sen åkte vi till den lilla havsfrun, mysko att en rätt ful staty kan bli så känd men men.
Käkade go glass i alla fall, nån som sätt smaken chocko marcipan i sverige? Grymt gott!
Sen åkte vi hem åkte vilse lite men men =)
Käkade återigen goda crossianter och läste aftonbladet. Och sedan dags att åka till malmö för mat. Vi gick till lilla torget som var fyllt med restauranger och typ alla hade minst en storbildstv som sände macthen haha.
Valde en och beställde sedan vår mat som de på bordet brevid fick haha. Det va typ från frankrike och upptäckte inte att de fått fel mat. Sedan kom servitören med lamm och vi bara ne vi ska inte ha lamm, sen kom de tbx å sa att de gjort fel haha. Vi fick vänta lite till på vår mat, men det gjorde inget för oss. Stackars dom på bordet bredvid som fick äta de vi beställt haha.
Nu tycker de nog inte om sverige XD.
Vi fick gratis jättegod efterrätt som plåster på såren å de fick inget extra, mysko mysko.
När vi gick från restaurangen tillbaka till bilen hörde vi vrål, första målet i matchen ;)
På vägen skulle pappa ta ut pengar och när han fick två 500 sedlar av bankomaten utspelade sig denna situation -
Jag: Varför fick du svenska pengar?
Pappa: Varför skulle jag inte få det?
Jag: Vi är ju i danmark.
Pappa: (skratt) var är det där jourteamet vi såg förut.
Haha, jag blev helt chockad över mig själv, haha. Det var så naturligt att säga "vi är ju i danmark". Var antagligen för att vi växlat pengar i danmark, och snackat om att åka till helsingör på söndagen och pappa sa innan han tog ut att de e bra å ha lite kontanter imånn eller nått sånt. Sen så känns det ju som man e utomlands när alla snackar skånska, haha.
På kvällen läste jag i min bok som handlar om en nanny i New York, började komma in i den lite, trevligt. Hade tänkt läsa en del, men sen vill man göra så mkt saker och sen blev de ju att man köpte aftonbladet också.

Söndag:
Packade ihop grejjerna och checkade ut. Åkte till Lund för att plocka upp Anton och åkte sen till Malmö. Parkerade i närheten av Turning Torso, och gick runt i det området och fotade. Det var fint med havet och badplatsen och en massa folk låg och solade. Och alla husen i området såg olika ut, annorlunda :) Och turning torso var häftigt men vi såg ju de redan på Fredagen.
Vi fikade på ett fik med riktig kladdkaka där de hade skedar, haha.
Sen kollade vi runt lite bland husen och fotade och sen köpte vi tidningar och la oss på en gräsmatta och läste.
Sen åkte vi till statioen och hämtade Maja.
Sedan började bilresan hem, med ett trevligt stopp i träslösläge (nått sånt hette det), där ligger ett känt glasställe med smarrig åhusglass. Jag tog en banansplitt med banan, grädde, chokladsås och tre kulor (after eight, dumle och hmm tog jag päron kanske...). Man fick det i deras hembakade rån som hade en annan form än vanliga, de va typ inte så långa utan istället bredare och passade perfekt i handen, såna borde de ha på fler ställen!
Sedan åkte vi hem....och tror ni jag packat upp ;) NEJ! Haha.

En annan grej som e så trevligt med att åka bort är frukostbuffén. Även om den e mkt mindre på vandrarhem än hotell så är det ändå så skönt att bara gå upp hoppa i kläder och springa ner och ha en massa pålägg å välja på, å färskt bröd å allt :)

Puss på er!

söndag, juli 09, 2006

JAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

Italien vann :D På straffar, så spännande! Många utrop blev de och sen när Italien vann då blev det ett högljutt ja! från mig, hihi.
Jag blir så nervös av straffar, måste ta djupa andetag haha.
Men fan va osmart zidane var, men men bra för Italien =)
Puss på er

fredag, juli 07, 2006

Snart åker jag

Hej!
Nu har jag packat och fyllt på mp3n med låtar. Hoppas jag inte glömt att packa ner nått.
Har också duschat, skönt i denna värmen!
Nu sneglar jag lite på High chaparral och ska snart hoppa in på rummet och se på de jag spelade in igår och sen försöka somna då jag ska gå upp vid 9 imånn.
Vid halva elva åker vi och hämtar upp Anton på vägen. Sen e de typ 3 timmar ner till skurup, kanske blir någon fikapaus på vägen.
Sen ska vi leta upp någon badplats att relaxa på innan vi kan checka in vid 5 tiden.
Vad vi gör under helgen e inte helt planerat, men slappa och läsa e de som e viktigt för mej =)
Jag e ju inte så morgonpigg så vi får se om de blir ett inlägg imånn, annars får ni ha de bäst allihopa!
Puss

torsdag, juli 06, 2006

Hamburgare med makaroner

Hamburgare med makaroner, är inte det en lite konstig kombination? Visst det smakar samma som om det varit köttbullar istället för hamburgare men ändå...det passar inte ihop på nått sätt, tänk dej att gå in på burger king å fråga om du kan få makaroner istället för pommes frites?
De skulle väl tro att de va typ dolda kameran. Men min pappa tycker att de e en helt normal kombination så idag har ja ätit hamburgare med makaroner :) Och till efterrätt grillad banan med choklad i, mums :)
Nu ska ja snart börja packa i denna värme och sen ta en dusch innan ja ska kolla på nåra inspelade program.

Imorgon sticker jag till skåne, men de kanske blir något mer inlägg innan jag åker.
Kommer hem på söndag kväll tror jag, så då blir det nog något inlägg.
Vad ska vi göra i skåne då? Jo, vi ska bo på ett vandrarhem i Skurup och äta på restauranger i typ Malmö. Och bada och läsa, och slappa och sola. Och kanske åka till Köpenhamn eller något annat trevligt ställe. Det ska i alla fall bli skönt att komma iväg och se nått annat, lite reseberoende e man ju, jag är en resande person haha.
Ska försöka läsa en del också.
Nu ska jag packa!

Puss

Sola

Det är konstigt, alltid när ja går ner och sätter mig och solar e de lugnt och folktomt för de mesta men sen ska alltid grannarna göra något eller deras barn ska vara ute. Så då får man ligga där och känna sig uttittad och obekväm. Idag tog min typ 2 årig granne mej på bröstet haha.
Och sen va de nån som kastade en plastflygplan på min arm, aj.
Och sen stod de typ 3 män och fixade me en bil 2 meter ifrån mig...och där ligger man i bh...kul :P
Lite lugn och ro hade ju varit trevligt kanske. Men men :/
Nu ska ja duscha och äta.
Puss

Bad

Idag har ja badat i Landvetter :) Bästa badstället! Det var ganska varmt, typ 24 tror jag.
Så de va skönt när man vant sig.
Sedan var det fotboll, Portugal - Frankrike. Frankrike vann YAY! Pappa hejjade på portugal haha. Och ja de skulle vara straff dom som säger att han filmade har fel fel fel! Sådeså!
Italien mot Frankrike i finalen, hejjar på Italy såklart :)
Får se om vi kan se Portugal - Brasilien matchen på vandrarhemmet.
Imånn ska ja kanske te stan, beror på vad ja känner för. Och sen ska ja packa å slå in paket :)
Pöss

onsdag, juli 05, 2006

Robbie Williams 2/7 - 2006

I typ november 05 så meddelande min bästis L på msn att Robbie skulle komma hit till Sverige på sin turné. Jag blev jätteglad, men lite rädd för att han skulle komma när ja redan åkt till USA.
Lite senare fick jag reda på att det blev Göteborg han skulle komma till (skulle självklart åkt till stockholm, köpenhamn etc. om han inte kommit till gbg) och datum och att L skulle vara på Malta då :(
Jag hade möjlighet att köpa biljetter genom hans fanclub, men det verkade lite krångligt så jag bestämde mig för att vänta. När biljetterna släpptes hade jag sovmorgon så jag satt och började köa på ticnet när det öppnade klockan 9, var tvungen och gå till skolan vid 10, när jag var hemma igen vid 12 så hade jag kommit in på själv ticnet och sattes då i själva biljettkön, men då var de redan slut. Fick panik och började söka om hur man kunde fixa biljetter till Köpenhamn, där det fanns kvar. Ringde pappa och var sedan tvungen att sticka te stan, ingen rolig bussresa!
När jag kommit till centralen ringde pappa och berättade att han just köpt biljetter, för de hade släppt ett till datum, och jag fick de platserna jag ville ha å allt! :D GLAD var man då!
Fick sedan reda på att C hade kunnat fixa biljetter till 1e, gulligt :) Men ville hellre ha dom bra platserna den 2e.
Sedan har det bara varit en lång väntan, haha.
De två dagarna innan konserten läste jag det som stod om Robbie och konserten i Klick! och GP.
På den stora dagen, läste jag aftonbladet och GP där det fanns recensioner från lördagens konsert och lite annat smått och gott.
Lyssnade också på hans låtar hela dagen :) Samt kvällen innan :)
Jag började göra ett robbie linne dagen innna, detta gjorde jag klart på den stora dagen.
Packade ihop det jag skulle ha med mig i en ryggsäck och fixade till mig lite.
Vid 6 åkte jag för att hämta E. Lyssnade såklart på Robbie hela vägen in.
Innan vi fick gå in kollade dom min väska, och hon som gjorde det ville gärna ha mina muffins, haha.
Sedan köpte vi lite godis och letade upp våra platser. Rad 12, E1. Alltså typ så nära scenen man kan komma med sittplatser :) På skärmarna visades reklam med Robbie och Beckham för Unicef, reklam för förbandet, och nån tävling om biljetter till Köpenhamn.
Vi snackade, åt godis, jag smsade med L för att ta reda på om hon ville att jag skulle ringa henne under konserten, och pappa tog reda på vad det kostade att ringa till Malta.
Vid 7 tiden kom en dj som va rätt kass :P
Vi köpte varmkorv :)
Vid 8 kom förbandet, Basement jaxx. De va lite galna, men rätt bra. De hade roliga kläder, och två st utklädda apor kom upp på scenen i slutet, haha XD.
Efter dom lämnat scenen, började ja bli rikigt förväntansfull och otålig, nervös typ haha!
Blev en hel del "vågar", högaljudda applåder, och "andra sidan är ni klara" innan Robbie äntrade scenen en stund efter 9. Det var med pomp och ståt han gjorde det, innan han kom upp scen golvet så var det en massa explosioner och sånt :)
När de sköt upp eld så kände man några sekunder efter värme som kom emot en.
Robbie inledde med Radio, grymt! Så fort han kom in så ställde sej hela våran sektion upp och jag skrek en massa:D Fick värsta lyckoruset, helt underbart! :D
Sedan var det Rock DJ, Tripping, Monsoon (ordentligt med händer i luften i refrängen (So put your hands across the water :P) :D!), Sin sin sin, Millenium (ME LOVE!!! UNDERBART!), Make me pure (som tillägnades en tjej i publiken med "Snog me I'm a doctor" skrivet på brösten, som han "flörtade" med en del innan låten), under denna låt ringde jag L, först tuttade de upptaget, å ja ba va fan du kan ju inte snacka i telen nu haha, ringde efter nån minut eller så och fick då svar hörde att hon skrek heeeej, och sen skrek ja hej tbx å sen lyssna! och höll ut på mobilen, hennes pengar tog slut efter 25sek så då bröts de haha. Sedan var de dags för hans kompis Jonny Wilkes att äntra scenen, de mönhuggs lite innan de gjorde en strålande version av Me and my shadow, riktigt roliga var de! De hade också en tävling där de sköt en fotboll var till publiken, och den som sköt längst vann, Robbie vann :)
Sen delade de upp publiken i varsin del, våran del var Jonnys. Sen var det dags för allsång, texten till "Strong" rullades, och jag sjungde så högt ja kunde, hihi. Vet inte vilken halva som vann haha. För i övrigt var Jonny söt :) Sedan gjorde Robbie en liten åldersundersökning, haha. Han små dissade oss som var under tjugo haha, anklagde oss för att inte känna till Take That, "det var innan de fanns mobiltelefoner" och sånt sa han haha. Sen körde han back for good, och med tanke på att jag kunde hela texten typ så hade han ju lite fel när de gäller att vi under tjugo inte känner till Take That! Att han gjorde denna låt var lite av en dröm som blev sann för mig, jag älskar den! Men trodde ju inte förrän ja sett den på låtlista från annan konsert att han skulle göra den. Det var underbart för mig att höra honom göra den live och sjunga med!
Sedan var det dags för advertising space som tillägnades en kille i publliken med elvis tröja, hihi.
Låten e grym och framträdandet var riktigt grymt!
Sedan var det dags för A place to crash också en grym låt och ett grymt framträdande.
Sedan var det come undone, riktigt riktigt bra! Det är en helt fantastisk låt! Gick över lite i Walk on the wild side för en kort stund.
Sedan var det dags för Feel, allsången var så mäktig! Underbart!
Sedan försvann för att sedan komma tbx uppifrån. Jag såg honom springa ovanför scenen till hissen, men fattade inte att de va han haha, han hade ju bytt te vit joggingoverall. Trodde de va nån scenarbetare haha. Sedan när Let me entertain you började fattade inte att han var där uppe, trodde han som i starten skulle komma upp ur scengolvet.
Jag hörde ju sången och såg honom kort på skärmen med svart bakgrund om ja minns rätt och sen visade de mest bandet å där va han ju inte så ja va smått förvirrad och trodde han va bakom scenen, men sen åkte "hissen" ner och då såg ja han, haha. Å fattade att de va han ja sett innan springandes där uppe XD.
Let me entertain you va såklart grym, han gjorde den 1000grr bättre än jag haha, minst.
Fast han skrek ju inte i slutet ;) Mycket liv i publiken såklart!
Sedan dags för Angels som ja tycker e lite uttjötad, men jättebra ändå. Innan låten om ja minns rätt så bad Robbie alla smälla av sina fotoblixtar samtidigt, magiskt :)
Under låten höll alla upp mobiler/kameror å annat istället för tändare, vackert!
Sedan var de dags för Kids, som ja hoppats att han skulle göra, de va ju typ extra extra nummer dagen innan så jag var lite osäker. Men han gjorde den i alla fall å tjejerna i kören sjöng Kylies bitar och det var såklart underbart grymt! :D
Fin avslutning, även om de va tråkigt att de va slut sen.
Sedan tog det en stund innan man kom ut, det var ju typ 60 000 som skulle ut lixåm, haha.
Sedan så typ gick alla på gatan, stackars bilar :P Sedan blev man nästan påkörd av en spårvagn...:P
Sedan började övertalningskampnaj, pappa kör mej til hotellet, å nej den lyckades inte haha.
Man kunde tydligen inte köra runt å kolla läget där å han tyckte de va onödigt att vi skulle stå där i flera timmar. Har inte läst nått om att Robbie kom ut å hälsade på fansen den kvällen så de kanske var bäst så.
En sak som va väldigt kul var att de va typ sånadär vindseglare lr va de kallas å luftbalonger som var över ullevi och kollade. Och Robbie fick hela publiken å skrika Fuck off! till dom, haha.
Han tyckte man skulle köpa biljetter såklart.
En sak som va lite kass var att han rökte på scenen, fin förebild lixåm. Dessutom va de rökförbud haha.

Om han kommer till Sverige eller i närheten av Sverige igen så e de klart man ska se!
Jag ska se honom igen så e de bara! Haha!

Puss på er

Onsdag

Allå :)
Jag har inte ont i halsen idag, gött :)
Sov länge idag, skönt :) Det behövde jag. Sen har ja käkat och slappat. Nu ska ja strax göra ett separat inlägg om Robbie konserten.
Lite senare sticker jag te landvettersjön och solar och badar.
Idag e det onsdag, det betyder en massa bra på tv. Så kan nog inte se matchen, om ja inte spelar in det andra. Om de blir förlängning så hinner jag nog se den, får se hur jag gör.
Puss

Ont i halsen

Jag har lite ont i vänstra delen av halsen, mysko mysko.
Men ibland kan man ju få de utan att man blir sjuk.
Imånn e de nog sola och bada som gäller, och fixa lite grejjer.
Känns lite bättre just nu, men de har gått lite upp och ner.
En rolig sak som hände idag var att ja upptäckte att storasystern till en tjej som gick i min klass ska åka te mississippi med EF :) Sammanträffande...:)
Idag har ja å mamma varit i Alingsås, de va varmt. Vi gick å kollade lite i affärer, fikade i en park, kollade runt lite, käkade jättegod glass och missade nästan tåget hem haha :)

Italien vann! De gjorde 2 mål när de bara var nåra minuter kvar, gött!
Puss

tisdag, juli 04, 2006

Ibland vet man inte vad man ska ta sig till

Jag känner mig så svag, borta är den starka Antonia. Jag vet inte ens om jag vill åka längre, klart jag vill. Men när allt blir lite för läskigt så vill man bara gömma sig.
Hur mycket jag än tänker bort det, så kommer känslan smygande på, ofta på kvällen.
Jag hatar den känslan. Men sen finns det en annan känsla, känslan av att allt kommer bli så bra...jag älskar den känslan.
Att ett telefonsamtal kan dra upp så mycket, ne nu ska jag sluta älta.
Allt kommer lösa sig, imorgon vet jag mer *andas*.

And if you die before I leave What on earth becomes of me Look around theres no one here To love me and hold me

Gonatt

måndag, juli 03, 2006

Lessen

Ja orkar inte mer :( Ni fattar inte hur jobbigt de e att inte veta var man ska bo och inte veta när man skall åka. Det e så mycket tankar och oro. Det är så extremt påfrestande.
Det var inte så här jag hade tänkt de, jag tänkte man får väl familj senast juni å har bra kontakt innan. Men det e klart, de e ju bara de bra historierna som e med i katalogerna.
Dessutom har man ju hört en del skit om EF USA så man har väl inte jättestort hopp, men pappa ska ringa å tjabbla med dom imånn. Sen får kanske mamma ringa, hon e bra på sånt.
Puss

Tandläkaren och EF

Hallo :) Idag har ja varit å tagit ID-foton och sedan på banken, usch va lång tid det tog där.
Men nu få ja snart mitt leg och maestrot som jag ska ha i USA. En mer sak fixad, skönt.
Sen var jag och pappa och fikade och sen vidare till tandläkaren, hade inga hål *stolt*.
Förra året hade ja 2-3 småhål så då har ja alltså lagat dom med flourtabletter :D
Dom skrapade en massa, det gjorde ont men men. Rena å fina e tänderna nu i alla fall.
Har varit skit trött idag och sovit en del, men det beror ju säkert på den fantastiska upplevelsen igår :D Skriver mer om den senare.

Har åxå bla. pratat med EF, fan va jobbigt de känns nu :/ Ska tydligen åka preliminärt den 8 augusti nu, förut va de 25-27 juli eller 1-3 augusti. Visst trevligt att åka senare men ni fattar inte hur jobbigt de e och inte veta var man ska, kommer bli tokig! Känns som de kan flytta fram det hur mkt som heslt, eller säga till nåra dagar innan att nu har du fått familj så du får åka 25 juli.
Tänk om jag nu får familj i södern men får de så sent att när ja kommer dit så har alla skolor börjat och typ de kurserna ja vill ha e fulla *suck*.
Jag kan inte planera nått och jag vet inte hur mycket tid jag har på mig att fixa allt.
Tänk om de byter delstat och jag inte alls vill hamna i den dom byter till, så får jag säkert inte tbx pengarna för dom har säkert smithål från allt. Irriterad jag blir.
I våras körde de typ övertalningskampanjen allan för att ja skulle va kvar hos dom å nöja mig med Mississippi och nu kanske jag får en ny delstat.
Jaja, får väl tänka på att de bara e 3 Juli och ta ett djupt andetag, allt ordnar sig eller nått.
Får ta en dag i taget helt enkelt. Ska snart åka iväg och promenera med pappa.
Och imånn ska jag och mamma kanske åka te alingsås. Och jag har fått klartecken från EF att köpa väskor, så länge dom e normal stora.

Nu ska ja käka.
Puss

söndag, juli 02, 2006

Banners på robbie och mej :D





banners gjorde av viggy :D

Robbie!


Snart e de dags! Klockan 6 åker vi till ullevi! Kommer bli underbart :D Hoppas det blir bättre än igår och att han kör kids som extra extra låt som igår. Hoppas de e ungefär samma låtlista och att de blir lite recensioner i tidningarna imånn åxå. Lyssnade på "life thru a lens skivan" på vägen till landvetter sjön, grym den e! Ville bara hoppa upp och ner och skrika "JAG ska på robbie ikväll!" Lyssnade bara på robbie låtar i mp3n när ja låg och solade. Och läste aftonbladets 6 sidor om gårdagens konsert och efterfest. Hoppas ryggen fick lite färg i alla fall.
Gjorde ett robbie linne igår, hihi. Skrev I love robbie, och no regrets...men på regrets så tänkte ja inte så mycket på att alla bokstäverna skulle få plats inom ramen som jag gjorde med en schablon, så t och s ser helt knäppt ut, man ser typ inte va de står, men men. Ska nog ha den ändå, kanske skriver lite till, fast då hinner de inte torka ordentligt, men who cares?! :D
Ska käka nu =) Å sen lyssna på massa robbie musik :)
Puss

lördag, juli 01, 2006

Go France!

Yaay Frankrike vann! Go Europe! :D I sluter hade ju brassarna flera chanser då bet man på naglarna haha. Men det gick ju vägen i alla fall! Italien - Frankrie på tisdag, man får väl hejja på Italien då.
Nu ska ja snart överge datan.
Puss

Fotboll

Jag som inte ens gillar fotboll...trodde jag i alla fall. Blev ju helt fast i England - Portugal matchen, England förlorade på straffar *suck*. Man blir så inne i att heja på ett lag, å sen förlorar dom!¨
Då blir man inte glad....men samtidigt e de kul med spänningen så jag har inte bestämt mig för om jag ska kolla på mer fotboll eller inte. Men de e lite speciellt att se England där man känner igen många spelare och vet lite om dom....

puss

Sommar kväll

Har just läst igenom en av EFs handböcker, den e på engelska å de e en del svåra ord, sånadär som man inte lär sig i skolengelskan för att de bara används vid typ väldigt få tillfällen.
Jag blir så skraj av att läsa allt som ska fixas, allt låter så komplicerat men de ordnar sig nog.
Jag tänkte fly undan fotbollen genom att läsa på balkogen, men självklart hade grannen på fotbollen på radion, men men mp3 har man ju som tur är. Nu sneglar jag lite på fotbollen för att se när dom zoomar in becks, men han blev nyss bortplockad fast då zoomade dom på honom ändå, hihi.
Puss

Det är laddat

Det är varmt ute! Jag har solat i tyå 2 timmer och blev ordentligt brun, men hade kjolen lite för högt upp på ena höften så de blev lite konstig linje, men men. Sen hade man knytbikini så man har snyggrand över axel partiet, för försöka få bort det imånn, kanske sticker te landvettersjön men de beror lite på när man går upp. Det är ju Robbie imånn! Läääängtaaar!!!!!! :D
Antar att man får åka in till stan vid sex och innan det måste man ju käka och duscha och göra i ordnings sig lite. Men om jag går upp innan 12 kanske ett besök i Landvetter blir akutuellet.
Jag laddar för Robbie, gp hade en hel bilaga om honom :D Och klick hade ett helt kapitel ur boken om honom. Imånn ska väl skivorna spelas för fullt här hemma.
Jag är laddad och det är resten av Göteborg också! Alla pratar om Robbie och jag ska se honom! :D

Puss på er!